ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας για συντήρηση δρόμων

Άρχισαν τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, οι εργασίες συντήρησης δρόμων της Λάρνακας. Σημείο έναρξης των εργασιών είναι η περιοχή Μακένζι και οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της πόλης. Αναλυτικά οι δρόμοι στους οποίους προγραμματίζονται εργασίες στην παρούσα φάση είναι:

Περιοχή Μακένζι:

Γκαίτε, Κώστα Μακρίδη, Μιχαήλ Άγγελου, Νίτσε, Ρούμπενς, Σούμπερτ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (συν το αδιέξοδο της)

 

 

Εμπορικό Κέντρο/ Ν.Α. της Λεωφόρου Γρ. Αυξεντίου:

Αγίας Ελένης, Ανδρέα Σουρουκλή, Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α΄, Κωστάκη Παντελίδη, Ομήρου (συν το αδιέξοδο της), Σταδίου

 

 

Β.Α. της Λεωφόρου Φανερωμένης:

Αγίας Λαύρας, Αρκαδίου, Βοσπόρου, Ελλησπόντου, Κρήτης, Ρόδων

 

 

Β.Α. & Ν.Α. της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου:

Κίμωνος (τμήμα της από Λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου μέχρι την αρχή της οδού Ανδρέα Στέλιου), Κων/νου Καλογερά (εκτός του βόρειου τμήματος της από Λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου μέχρι και το 6ο δυτικό τεμάχιο της αρ. 649)

 

 

Ν.Α. της Λεωφόρου Αλέξ. Παναγούλη:

Γαλήνης (βόρειο τμήμα της από Ολυμπίας μέχρι Ψηλορείτη), Ελπίδος, Ιωάννη Νοταρά, Ολυμπίας (συν το αδιέξοδο της)

 

 

Β.Δ. της Λεωφόρου Αλέξ. Παναγούλη:

Ανδρέα Θεοδοσίου (βόρειο τμήμα της μέχρι το ανατολικό τεμάχιο της αρ. 1717 μετά τη συμβολή της με τη Μ. Ιορδανιδου), Αχιλλέως Κουρτελλή, Μαρίας Ιορδανίδου (συν το αδιέξοδο της)

 

 

Β.Α. της Λεωφόρου Ραφαήλ Σάντη:

Βατυλής

 

 

Βόρεια του Metropolis Mall:

Γρεβενών, Δημητσάνας, Κορυτσάς, Πεντέλης, Υμηττού

 

 

Νότια των Γραφείων ΑΗΚ:

Εμπεδοκλέους, Μικράς Ασίας (τμήμα από Π. Λιασίδη μέχρι Μονής Κύκκου), Παύλου, Λιασίδη (τμήμα από Λεωφ. Γρίβα Διγενή μέχρι Μ. Ασίας)

 

 

Δυτικά Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας:

Πανδώρας (μόνο το αδιέξοδο της)

Ν.Δ. της Λεωφ. Νίκου & Δέσποινας Παττίχη:

Αιγίνης, Αλεξανδρουπόλεως, Αμοργού, Αρχαγγέλων, Βέροιας, Ιωνίας (συν η πάροδος της), Καλαμάτας, Κυθήρων, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λέσβου, Ρούμελης, Τρικάλων, Φιλελλήνων, Χαιρώνειας

 

 

Β.Δ. της Λεωφόρου Φανερωμένης:

Αλέξανδρου Παναγούλη, Νικοκλέους, Ξενοφώντος

 

 

Ν.Δ. της Λεωφόρου Φανερωμένης:

Αγαπήνορος (τμήμα από Αϊνστάιν μέχρι Αλκαμένους), Αινείου, Αλκαμένους (τμήμα της από Αϊνστάιν μέχρι Αγαπήνορας), Αναξαγόρου (νότιο τμήμα από Γιούρι Γκαγκάριν), Τζων Γκλεν, Χλόης (συν το αδιέξοδο της)

 

 

Δυτικά των Καμάρων (Παλιό Υδραγωγείο):

Αλμυρού, Ανάβυσσου, Βάρκιζας, Βούλας (τμήμα από Βουλιαγμένης μέχρι Αγίου Μηνά), Βουλιαγμένης, Γλυφάδος, Θάσου, Κασταλίας (τμήμα της Λεωφ. Βάσου Λυσσαρίδη μέχρι το δυτικό τεμάχιο της αρ. 1311 μετά την Αγίου Θεοδώρου), Κνωσού, Λαρίσης (δυτικό τμήμα της Πειραιώς μέχρι Κασταλίας), Λαυρίου, Μάνου Χατζιδάκη, Μεγάρων, Ωρωπού, Πειραιώς (συν τις δυο παρόδους της), Ραφήνας, Σουνίου, Σπάτων

Το συνολικό κόστος συντήρησης αυτής της φάσης ανέρχεται στο ποσό των €1.479.999,92+ΦΠΑ, το οποίο θα καλυφθεί από τις εισπράξεις αντισταθμιστικών τελών που καταβληθήκαν στο Δημοτικό Ταμείο, για την έκδοση πολεοδομικών αδειών των οποίων η έκδοση τους είχε ως προϋπόθεση την καταβολή τους για αυτό και επιλέχτηκαν για συντήρηση οι δρόμοι των περιοχών στις οποίες έχουν εκδοθεί τέτοιες άδειες.

Τονίζεται ότι γίνεται προγραμματισμός από τον Δήμο για την επόμενη φάση της συντήρησης δρόμων της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την κάλυψη όσον το δυνατό περισσότερων περιοχών, σύμφωνα όμως και με τα διαθέσιμα για αυτό τον σκοπό κονδύλια του.

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας, αναφέρει ότι από το 2017 με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, έχει δαπανήσει συνολικά το ποσό των €7.5 εκατομμύρια για συντήρηση και επίστρωση δρόμων σε όλη την πόλη.

 

 

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να αναφέρει τα πιο κάτω:

1. Σε ότι αφορά στις ευρύτερες περιοχές Χρυσοπολίτισας, Αγίου Ιωάννη και Μητρόπολης, λόγω των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ, η συντήρηση των δρόμων σε αυτές τα περιοχές δεν είναι άμεσα εφικτή. Παρόλα αυτά, ενημερώνει ότι η χρονοβόρα διερεύνηση των περιοχών από αρχαιότητες έχει ολοκληρωθεί και η τελική φάση των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ έχει ξεκινήσει και με την αποπεράτωση τους σε περίοδο ενός χρόνου περίπου από σήμερα, ταυτόχρονα θα γίνεται από τον ίδιο εργολάβο η ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων.

2. Στη Λεωφόρο Φανερωμένης, στην παρούσα φάση ακολουθήθηκε η διαδικασία επιδιόρθωσης οδοστρώματος και όχι ολικής συντήρησης καθότι μέσα στα πλαίσια του έργου «Ανάπλασης των Αξόνων» που προνοεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντός του 2024 θα γίνει ολική ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Μεταξύ άλλων, το έργο προνοεί την ενσωμάτωση ποδηλατολωρίδας/ ποδηλατοδρόμου, παρόδιους χώρους στάθμευσης, φύτευση και δαπεδόστρωση με νέα υλικά και αντικατάσταση της ασφάλτου.

3. Τέλος, σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην παραλία Spyros Beach, σύντομα θα ανατεθεί σε εργολάβο η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Για την εκτέλεση του έργου, απαιτείται εντός του έτους η ολική εκσκαφή του δρόμου αυτού για να περάσει ο κύριος αγωγός σύνδεσης. Οι εργασίες στον δρόμο αυτό θα τεθούν σε προτεραιότητα από το ΣΑΛ και με το πέρας των εργασιών, ταυτόχρονα θα γίνει ολική ασφαλτόστρωση του.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών. Παράλληλα ο Δήμος, ζητά την κατανόηση των δημοτών των οποίων το οδικό δίκτυο στις περιοχές τους χρήζει και αυτό συντήρησης, αλλά λόγω του ψηλού κόστους, της δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτή η συντήρηση του.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 23 Μαρτίου 2023

 

Σχετικά νέα

X
Translate »