Ποδόσφαιρο

Ανακοίνωσε Γιάννου η ΑΕΛ, τα καθήκοντα του στο νέο του πόστο

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το χτίσιμο της ΑΕΛ ενόψει της νέας σεζόν, γι’ αυτό και η αρχή έγινε με τον Παναγιώτη Γιάννου.

Ο Κύπριος αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, εξέλιξη η οποία ήταν γνωστή τις τελευταίες μέρες. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και πλέον ο Γιάννου αναλαμβάνει άμεσα δουλειά ενόψει μεταγραφών και όχι μόνο.

Αναλυτικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ Λεμεσού ανακοινώνει την σύναψη συνεργασίας με τον κ. Παναγιώτη Γιάννου, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο κ. Γιάννου είναι άριστος γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου και θα έχει τον ρόλο να διαμορφώσει μια ανταγωνιστική και βελτιωμένη ομάδα, σε συνεργασία με τον τμήμα σκάουτινγκ, τον προπονητή και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να μπορέσει να οδηγήσει στο κτίσιμο ενός συνόλου που θα ανταγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και θα συνεχίσει να βελτιώνεται με τον καιρό.

Ο κ. Γιάννου φέρει μακρόχρονη εμπειρία και γνώση στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, με επιτυχημένες συμμετοχές σε διάφορα τεχνικά και διοικητικά καθήκοντα. Ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία ως προπονητής αναπτυξιακών ομάδων στην Ακαδημία της PAFOS FC το 2014. Ακολούθως, αναβαθμίστηκε σε Υπεύθυνο Μεθοδολογίας και μετέπειτα σε Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας. Από το 2019 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην Ακαδημία της ΑΕΚ Λάρνακας ως Τεχνικός Διευθυντής, έχοντας παράξει σπουδαίο έργο και μετρώντας πάρα πολλές επιτυχίες στις αναπτυξιακές ομάδες. Κατά την διάρκεια αυτών των πέντε χρόνων διετέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής στην Α’ Ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας σε δύο περιόδους, με τελευταία τον περασμένο Νοέμβριο. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αθλητική Δημοσιογραφία, είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A Elite Youth και στην διαδικασία απόκτησης του διπλώματος UEFA Pro, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με ένα ευρύ δίκτυο ανθρώπων του ποδοσφαίρου από το εξωτερικό.

Η προσθήκη του στο δυναμικό της ομάδας μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, καθώς μέσα από την έμπειρη καθοδήγηση του στον τομέα της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης θα μπορέσει να επιβλέπει την όλη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και την προπονητική διαδικασία, θα αναπτύξει τακτικές και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την απόδοση της ομάδας, και θα διαμορφώσει ένα περιβάλλον επαγγελματικής ανάπτυξης και ακεραιότητας. Παράλληλα, μέσα από την τεχνογνωσία του και την εμπειρία του στις αναπτυξιακές ηλικίες και σε άριστη συνεργασία με το Τμήμα Σκάουτινγκ και τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη νέων ταλέντων γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ αυτών και της Α’ ομάδας.Καλωσορίζουμε τον κ. Γιάννου στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΛ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο».

 

Σχετικά νέα

X
Translate »