Uncategorized
Στο εδώλιο του ΕΔΑΔ η Κύπρος για Τ/κ γάμο στη Λάρνακα
Η υπόθεση ενός πατέρα που ακύρωσε τον γάμο της κόρης του λόγω της κυπριακής νομοθεσίας
Χωρίς τέλος είναι τα παράδοξα του ποινικού κώδικα στην Κύπρο. Άλλο ένα παράδειγμα το οποίο μάλιστα οδηγήθηκε μέχρι και το ΕΔΑΔ, καταδεικνύει προβληματικούς και αναχρονιστικούς νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κληρονόμησε επί αποικιοκρατίας.
Το ΕΔΑΔ έκανε δεκτή προσφυγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αποκαλύπτεται από το ελλαδικό μέσο Πρώτο Θέμα, με την κατηγορία ότι διατηρεί αναχρονιστικές διατάξεις που παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και αυτό γιατί, νόμος ποινικοποιεί τη συμμετοχή τραγουδιστριών σε μουσουλμανικούς γάμους εξισώνοντας νομικά τις καλλιτέχνιδες που εργάζονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με πόρνες. Με τις ποινές που προβλέπονται μάλιστα να είναι από χρηματικό ποσό μέχρι και φυλάκιση.
Ακυρώθηκε ο γάμος
Όλα ξεκίνησαν όταν πατέρας μουσουλμάνος, ο οποίος θα πάντρευε την κόρη του και ο γάμος θα γινόταν στο σπίτι του στη Λάρνακα, έκλεισε μια χορεύτρια και τραγουδίστρια στο πλαίσιο των εορτασμών. Γνωστός του πατέρα της νύφης, τον ενημέρωσε -όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα- για τα της κυπριακής νομοθεσίας και πως εάν προχωρούσε με κάτι τέτοιο τότε θα διέπραττε ποινικό αδίκημα. Τελικά, αποφάσισε να ακυρώσει τον γάμο ενώ υπήρξε η σκέψη να κάνει την τελετή σε άλλη χώρα.

12/07/2026