Οικονομία

Περιμένει απαντήσεις από τον Βαφεάδη η Λάρνακα

Πηγή: dialogos.com.cy

Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Έργων μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα με τον δήμαρχο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το λιμάνι και τη μαρίνα. Η συνάντηση έχει οριστεί στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του ΕΒΕΛ και αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που έγινε την περασμένη Δευτέρα 5 Μαΐου στον ίδιο χώρο.

Η σύσκεψη εκείνη είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και ήταν μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στον δήμαρχο και τον υπουργό έπειτα από καταγγελίες του Ανδρέα Βύρα ότι τα πράγματα δεν κυλούν όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση σε σχέση με το έργο.

image 94

Η σημερινή συνάντηση όμως έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς ο δήμαρχος και το Επιμελητήριο αναμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Βαφεάδη επί των επιφυλάξεων που έχουν εκφραστεί για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο δήμαρχος έχει αποστείλει εκτενή επιστολή στον υπουργό με όλους τους προβληματισμούς της επίσημης Λάρνακας τόσο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης από το ελληνικό ΤΑΙΠΕΔ για το μακροπρόθεσμο μέλλον του λιμανιού και της μαρίνας, όσο και για τα άμεσα έργα που σχεδιάζει το κράτος στη μαρίνα.

Ο κ. Βύρας εξέφρασε συγκεκριμένα ανησυχία ότι η μελέτη θα καθυστερήσει εκτός των χρονικών ορίων που έχει θέσει η ίδια η κυβέρνηση, ενώ σε ό,τι αφορά τα έργα στη μαρίνα ξεκαθάρισε στον υπουργό ότι η πόλη διαφωνεί με τη μέθοδο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για την κατασκευή του Ναυτικού Ομίλου, η οποία κρίνεται αμφιλεγόμενη, αναποτελεσματική και χρονοβόρα.

Με αυτά ως δεδομένα, ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε στη «Χ» ότι εκείνο που αναμένει να ακούσει σήμερα από τον Υπουργό Μεταφορών και Έργων είναι πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις επί όλων των σημείων που έχει εγείρει στην τελευταία επιστολή του προς τον υπουργό. Οτιδήποτε λιγότερο θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και δυσφορία και δεν αποκλείεται να ανοίξει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, όπως ξεκαθαρίζεται από την επίσημη Λάρνακα.

Οι δύο άνδρες έριξαν τους τόνους στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας στο ΕΒΕΛ μετά από δημόσια ανταλλαγή βολών, ωστόσο ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι επί της ουσίας υπάρχουν διαφορές που θα πρέπει να συζητηθούν εκ νέου καθώς οι κυβερνητικοί χειρισμοί μέχρι στιγμής δεν πείθουν.

Μάλιστα, η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, στην τελευταία της συνεδρίαση, έδωσε το σύνθημα της έναρξης κινητοποιήσεων διαμηνύοντας ότι η πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται αυτή την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, κρίθηκε σωστό να δοθεί περιθώριο λίγων ημερών στον αρμόδιο υπουργό για να τοποθετηθεί επί των επιφυλάξεων, κάτι που αναμένεται να γίνει στη σημερινή συνάντηση.

Σχετικά νέα

X
Translate »