Άθληση

Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έρχεται στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έρχεται στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας ανακοινώνει ότι στη φετινή διοργάνωση θα αφιχθεί στην Κύπρο η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Λίγες μέρες πριν τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας που διεξάγεται στις 18 Νοεμβρίου θα αφιχθεί στη Λάρνακα η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, και θα υπάρξει ειδική λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο  στις Φοινικούδες.

Αποτελεί ξεχωριστή και τεράστια τιμή για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο, δεδομένου ότι η Φλόγα ταξιδεύει παγκοσμίως σε επιλεγμένους Μαραθώνιους. Ξεχωρίζει, σίγουρα, και η παρουσία του ΣΕΓΑΣ στην άφιξη της Φλόγας και στη διοργάνωση.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι θα έρθει η Φλόγα στην Κύπρο. Η σημασία της κίνησης αυτής, λόγω του συμβολισμού της, είναι τεράστια και καταδεικνύει την περαιτέρω αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά και την παγκοσμιοποίηση του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας. Με την έλευση της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σφραγίζεται και η συνεργασία με τη διοργάνωση της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται ο Κλασικός Μαραθώνιος», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Κώστας Ντάλτας.

Ο Σπύρος Ζαγάρης, πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος θα έχει την τιμή να μεταφέρει τη Φλόγα δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για τον Μαραθώνιο της Λάρνακας η άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Φλόγα αυτή έχει πάει σε ορισμένους από τους κορυφαίους Μαραθώνιους διεθνώς, στην Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στις ΗΠΑ, στην Ασία (Κίνα), αλλά και σε άλλες χώρες, όπως το Μεξικό. Συνολικά έχει ταξιδέψει σε 35 περίπου πόλεις στον κόσμο και τώρα έρχεται και στη Λάρνακα, όπου περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει τη Φλόγα και όλα όσα αυτή συμβολίζει».

Τεράστια είναι και η σημασία της παρουσίας του ΣΕΓΑΣ στην άφιξη της Φλόγας και στη διοργάνωση. Από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού θα είναι παρών το μέλος του Δ.Σ., Ιωάννης Μπόλλας. «Είναι μία σημαντική στιγμή η μεταφορά της Φλόγας από τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην Κύπρο. Χαίρομαι πολύ που θα μεταφέρω κι εγώ τη Φλόγα στην Κύπρο μας. Πιστεύω όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο θα τον ευχαριστηθούν κι εύχομαι μία επιτυχημένη διοργάνωση», δήλωσε ο κ. Μπόλλας και πρόσθεσε: «Η ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ δίνει μεγάλη σημασία στη μεταφορά της Φλόγας, ειδικά στην Κύπρο μας, γι’ αυτό εκπροσωπείται από μέλος του Δ.Σ. του. Ειδικά για μένα που ήμουν διεθνής αθλητής, είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή που θα μεταφέρω τη φλόγα στην ελληνική Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζηαγγέλου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Αθήνας, είπε: «Υπάρχει μεγάλη άνθιση στο δρομικό κίνημα στην Ελλάδα και με χαρά παρατηρώ ότι αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Η Φλόγα έχει δώσει μία άλλη διάσταση στον Μαραθώνιο από το 2007. Πλέον αποτελεί σημείο συζήτησης σε κάθε Μαραθώνιο όπου μεταφέρεται η Φλόγα. Με τη μεταφορά της Φλόγας στον Μαραθώνιο της Λάρνακας ελπίζουμε να αναδειχτούν περισσότερο τα στοιχεία του πρωτογενούς αθλητισμού όπως ξεκίνησε από την Ελλάδα».

O δεύτερος Radisson Blu  Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ). Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός και 1 χλμ McDonald’sTM Kids Race 1km και το RMHC Fun Race 1km για τους ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: http://larnakamarathon.com/

Σχετικά νέα

X
Translate »