Επιχειρήσεις

Φούρνοι Πίριλλος: Η επιχειρηματική ιστορία που ξεκίνησε πριν από 87 χρόνια στο Κίτι

Η εταιρεία ΣΑΒΒΑΣ Μ. ΠΙΡΙΛΛΟΣ ΛΤΔ ιδρύθηκε στο Κίτι, το 1930 από τον παππού Σάββα Πύριλλο. Αρχικά, ήταν μόνο φούρνος παραγωγής ψωμιού για τις ανάγκες του χωριού και της επαρχίας. Γινόταν κατ’ οίκον διανομή όπου οι πελάτες μπορούσαν να πάρουν το ψωμί.

Το 1981, αναλαμβάνει την εταιρεία ο γιος του κύριου Σάββα, Μιχάλης όπου και μαζί με την σύζυγό του Ελένη αρχίζουν την ανάπτυξη της εταιρείας με νέα προϊοντα αρτοποιίας. Με την αύξηση των αναγκών η εταιρεία δημιουργεί μεγάλο ιδιόκτητο εργαστήριο Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στο Κίτι. 

Στη συνέχεια λειτούργησε στο Κίτι το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ζεστού ψωμιού και ειδών ζαχαροπλαστικής. Το 1999, δραστηριοποιήθηκε και σε άλλες περιοχές με την λειτουργία τριών καταστημάτων λιανικής πώλησης ζεστού ψωμιού και ειδών ζαχαροπλαστικής, στο Μενεού, Λάρνακα και στο Λιοπέτρι. Το 2003 εγκαινιάστηκε ακόμα ένα κατάστημα στην Ορόκλινη. Το 2008 εγκαινιάστηκαν άλλα 2 καταστήματα στην Αραδίππου και στις Καμάρες. Το 2011 έχει λειτουργήσει και το νέο κατάστημα στο Γ.Σ.Ζ όπου μαζί εγκαινιάστηκαν και οι ψησταριές της εταιρείας.

Οι ψησταριές όπου λειτουργούν σε 4 καταστήματα της εταιρείας στις περιοχές νέο Γ.Σ.Ζ, Αγ.Αναργύρους, Κίτι και Ορόκλινη προσφέρουν έτοιμα φαγητά και διάφορα φαγητά σχάρας. Η επιχείρηση φροντίζει να ανανεώνεται διαρκώς, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πάντα τους υφιστάμενους πελάτες της, αλλά και να ελκύει νέους.

Σχετικά νέα

X
Translate »