Αντρέας Καυκαλιάς

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης Royal Holloway, University of London

Ο Αντρέας γεννήθηκε το 1982 και είναι αυτό που λέμε γέννημα θρέμμα της πόλης της Λάρνακας. Οι  πρώτες δυο δεκαετίες που πέρασε στην γενέτειρά του είναι ενδεικτικές της  νοσταλγίας που πολλές φορές τον  χαρακτηρίζει σήμερα.  Πέραν όμως του νοσταλγικού  ένα άλλο βασικό του χαρακτηριστικό είναι η δυϊστική του φύση, γι’αυτό  και από νωρίς αγάπησε εξίσου, αντιθετικά πράγματα.

Η ανάγκη του για πολιτικό ακτιβισμό όπως και η ανάγκη του να αρπάξει την φωτογραφική του μηχανή και το σημειωματάριο του και να κυνηγήσει το ωραίο, είναι ακριβώς η ίδια με το να πειθαρχήσει κάτω από το φως βιβλιοθήκης και να καταδυθεί στα άδυτα της ακαδημαϊκής έρευνας.

Για αυτό άλλωστε κατέχει πτυχίο Νομικής και Πολιτικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο του Hull, μεταπτυχιακό δίπλωμα Διεθνών Σχέσεων από το Geneva School of Diplomacy, πτυχίο και μεταπτυχιακό (με άριστα)  Συγκριτικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Kent.

Στο παρόν στάδιο  ο Αντρέας είναι υποψήφιος διδάκτωρ και εργάζεται ως ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Royal Holloway του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο  Α’ Δικοινοτικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Λογοτεχνών Κύπρου και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ακαδημαϊκά έντυπα.

Σχετικά νέα

X
Translate »