Breaking News

Εκπαίδευση

Σύνδεσμος Γονέων Δημ. Σχολείων Δροσιάς: Δυναμικά μέτρα για την άθλια κατάσταση του σχολείου (Κύκλος Α)

Με δυναμικά μέτρα προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς μετά από τη μη συμπερίληψη των σχολείων σε αυτά τα οποία θα γίνουν έργα σεισμικής αναβάθμισης και άλλων εργασιών κατά το σχολικό έτος 2016-17 συνολικής δαπάνης €62 εκ.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Χρίστος Παρασκευά, αναφέρθηκε στο θέμα με έντονο ύφος, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook αναρτώντας φωτογραφίες από την επικίνδυνη κατάσταση των κτιρίων καλώντας τους γονείς να προβούν σε κοινοποιήσεις. Συγκεκριμένα η
ανάρτηση του αναφέρει:

”Με μεγάλη απαγοήτευση έχουμε πληροφορηθεί ότι παρά τις υποσχέσεις/δεσμεύσεις του Υπουργού , των αρμοδίων υπηρεσιακών του ΥΠΠ, το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κύκλος Α’ (ανέγερση 1970) δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στον κατάλογο των Σχολείων στα οποία θα γίνουν έργα σεισμικής αναβάθμισης και άλλων εργασιών κατά το σχολικό έτος 2016-17 συνολικής δαπάνης €62 εκ. Εδώ και μερικά χρόνια διεκδικήσαμε δυναμικά την συμπερίληψη του Σχολείου μας στα Σχολεία που θα τύγχαναν εργασιών σεισμικής αναβάθμισης, με επιστολές, παρεμβάσεις προς όλους τους αρμοδιούς, επιτόπιες επισκέψεις της Επιτροπής Παιδείας (12.9.2014), εγγραφή και συζήτηδη του θέματος στην Κοιν. Επιτροπή Παιδείας και πολλές άλλες παρεμβάσεις και παραστάσεις. Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού στη Λάρνακα και οι σχετικές δηλώσεις του μας προκαλούν και μας υποχρεώνουν ως Σύνδεσμο να δημοσιοποιήσουμε φωτογραφίες που λήφθηκαν τον Απρίλιο του 2015 και αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στη οποία ευρίσκεται το κτίριο του Κύκλου Α’ και η στατική επάρκεια του. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί με την μη συμπερίληψη του Σχολείου και η αθέτηση της δέσμευσης για έναρξη εργασιών τον επόμενο μήνα (10/2016) με συνολική δαπάνη €1.1 εκ μας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή . Στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε για την λήψη δυναμικών μέτρων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το κτίριο είναι σε άθλια στατική κατάσταση και τα παιδιά μας και το προσωπικό του Σχολείου κινδυνεύουν άμεσα ”!!

Το ίδιο έπραξε και ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Λοϊζίδης προειδοποιώντας και αυτός με τη σειρά του για δυναμικά μέτρα από το σύνδεσμο γονέων.

”Παίρνοντας την ευκαιρία από την αυτούσια ανάρτηση του Πρόεδρου του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Christos Paraskevaμοιράζομαι και εγώ σαν αντιπρόεδρος του συνδέσμου την ανάρτηση του καλώντας όλους τους Γονείς του Σχολείου μας κάτω πάντα από τις οδηγίες του πρόεδρου του Συνδέσμου Γονέων, να μοιραστούν τις φωτογραφίες (που δεν δημοσιοποιησαμε περσι προς σεβασμό του διδακτικού έργου που επιτελείται στο σχολείο μας) στον δικό τους τοίχο στο FACEBOOK μεγαλώνοντας την ενημέρωση στο χρόνιο πρόβλημα του μεγαλύτερου Δημοτικού της Λαρνακας και να προετοιμαστουν αν χρειαστεί για ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ”.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »