Breaking News

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Σχολεία «εργοτάξια» από τον Σεπτέμβρη!

Δύο δημοτικά σχολεία και μία τεχνική σχολή της Λάρνακας θα μετατραπούν σε… «εργοτάξια» με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την τοπική σχολική εφορεία, σύντομα ξεκινούν οι εργασίες αντισεισμικής στήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Α΄. Το σχολείο αναγκαστικά θα γίνει εργοτάξιο και οι εργασίες, που θα περιλαμβάνουν κι επέκταση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου για ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών, υπολογίζεται να διαρκέσουν ενάμισι με δύο χρόνια. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι εργασίες αντισεισμικής στήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Καλογερά, Κύκλος Β΄.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016. Αντίθετα, οι εργασίες στο Δημοτικό Καλογερά, Κύκλος Α΄, έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, θα συνεχιστούν τα βελτιωτικά έργα στο κτίριο της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί σε πολύ κακή κατάσταση (το θέμα συζητήθηκε και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή). Όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για το είδος του σχολείου που θ’ ανεγερθεί εκεί.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιαννάκης Φιλίππου δήλωσε ότι είναι δεδομένο πως στον χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής σχολής θα λειτουργήσει καινούργιο σχολείο. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κατά πόσο αυτό το σχολείο θα είναι ένα νέο γυμνάσιο ή μια νέα τεχνική σχολή. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανεγερθεί καινούργια τεχνική σχολή, με τη λειτουργία τριτάξιου γυμνασίου παράλληλα. Πάντως, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας τα προπύλαια της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής θα παραμείνουν ως έχουν και δεν θα κατεδαφιστούν (το υπόλοιπο σχολικό κτίριο ήδη έχει κατεδαφιστεί), έτσι ώστε να θυμίζουν την ιστορικότητα του χώρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »