Breaking News

ΑΕΚ

Νίκη για Τεχνοοικία ΑΕΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας!

Σπουδαία νίκη με το καλημέρα πέτυχε η Τεχνοοικία ΑΕΚ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας κέρδισε μέσα στο Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης στο ΑΤΙ την Ανόρθωση (σ.σ. κάτοχο του Σούπερ Καπ) με 1-3 σετ.Στους άλλους αγώνες  ο πρωταθλητής Απόλλων κέρδισε στη Δερύνεια την Αναγέννηση με 0-3 σετ, ενώ με 3-0 κέρδισαν στην έδρα τους η ΑΕΛ την Ολυμπιάδα Ν. και το ΘΟΙ Αυγόρου τον νεοφώτιστο Εθνικό Λατσιών
ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ 1-3 Σετ:1ο  23-25, 2ο 25-18, 3ο 20-25, 4ο 25-27
Η Τεχνοοικία ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών αφού μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι κέρδισε την Ανόρθωση στο Αθλητικό Κέντρο του ΑΤΙ με 1-3 σετ. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του αθλήματος με τη νικήτρια, αλλά και την κάτοχο του Σούπερ Καπ να δείχνουν ότι πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν και τη φετινή χρονά.
Με διάθεση να παίξουν καλό βόλεϊ στο ντέρμπι μπήκαν οι δυο ομάδες στο ντέρμπι. Το σετ ήταν αμφίρροπο αλλά η Ανόρθωση κατόρθωσε να προηγηθεί 22-19. Στο σημείο εκείνο οι Λαρνακείς «κλείδωσαν» την Καετάνο και με πολύ καλή την Καρπεντιέρ κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να κερδίσουν με 23-25 κάνοντας το 0-1.
Η Τεχνοοικία ΑΕΚ άρχισε καλύτερα στο δεύτερο σετ προηγούμενη με 0-2 σετ αλλά σταδιακά η Ανόρθωση με ώθηση από τις εξαιρετικές άμυνες της Δαϋίδ και τα τελειώματα, Πατσέκο, Μπρατούνχινα προηγήθηκε με 14-09. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ με όπλο το σερβίς χάλασε την υποδοχή της Ανόρθωσης και κατάφερε να γυρίσει το σετ 16-17. Στο σημείο εκείνο η Ανόρθωση ανασυντάχθηκε  και αφού βελτίωσε το μπλοκ και εκμεταλλευόμενη λάθη των Λαρνακέων κέρδισε με 25-18 ισοφαρίζοντας το ντέρμπι σε 1-1.
Η ομάδα της Τεχνοοικία ΑΕΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο τρίτο σετ και εξασφάλισε διαφορά τεσσάρων πόντων εφτά πόντων 04-11. Οι «κιτρινοπράσινες» (σ.σ. φόρεσαν μαύρα) με το παιχνίδι τους έβγαλαν εκτός παιχνιδιού την Καετάνο και αύξησαν σε 06-14. Το σερβίς όμως της Μπρατούνχινα και η άνοδος της Εσθονής έφερε την ομάδα της σε απόσταση αναπνοής 20-23. Ωστόσο, η Τεχνοοικία ΑΕΚ έδειξε ψυχραιμία και πήρε το σετ με 20-25 και το προβάδισμα με 1-2.
Στο τέταρτο σετ η Ανόρθωση προηγήθηκε 10-05 δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ με σερί 00-04 μείωσε σε 10-09. Η Ανόρθωση κατάφερε εκ νέου να ξεφύγει με τρεις 15-12, αλλά η Καρπεντιέρ δεν άφησε τις παίκτριες της «Κυρίας» να πιστέψουν στη νίκη μειώνοντας σε 15-14 με συνεχόμενους πόντους. Η Ανόρθωση με την Καετάνο διατηρούσε τον έλεγχο, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ κυρίως με τις Καρπεντιέρ και Ριπνάγια κατάφεραν να ισοφαρίσουν 18-18.
Το σετ είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με την Τεχνοοικία ΑΕΚ να ξεφεύγει με 22-24 αλλά την Ανόρθωση να αντιδρά και να ισοφαρίζει. Ωστόσο, οι Σκαλιώτισσσες με τις Μάγκντιτς και Ριπνάγια πήραν το σετ με 25-27 και τη μεγάλη νίκη με 1-3.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Πατσέκο, Καετάνο, Ιωάννου, Κορντούν, Μπρατούνχινα, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Kακουρή, Χριστοπούλου.
ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ (Λ. ΧΟΛΟΖΥ): Ριαλά,  Καρπεντιέρ Στ. Ιωάννου, Ν.Στυλιανού,Μάγκνιτς, Ριπνάγια – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη, Καπιτανή. – Αλλαγές: Πέτρου, Κέζου, Δημητρίου.
Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »