Αθλητικά Νέα

Μια διαφορετική έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό, ρουχισμό και μετάλλια αφιερωμένο στην Κυπριακή Πετοσφαίριση έρχεται στην πόλη μας

Έκθεση Φωτογραφίας.

Λάρνακα – Κυπριακή Πετοσφαίριση

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κυπριακής Πετοσφαίρισης από το 1930 μέχρι σήμερα.

 Μια διαφορετική έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό, ρουχισμό και μετάλλια αφιερωμένο στην Κυπριακή Πετοσφαίριση παρουσιάζει αύριο Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας η Πετρολίνα με διοργανωτές τον Δήμο Λάρνακας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην πορεία του αθλήματος παρουσιάζετε μέσα από σπάνιο υλικό ζωντανεύοντας μνήμες από πολύ παλιά φτάνοντας στο σήμερα με πλούσια παρακαταθήκη.

Η Λάρνακα σε αυτή την πορεία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της και διακρίσεις σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Μια ιστορία 80 χρόνων ξετυλίγεται και συγκινεί όσους την έζησαν αλλά και όσους την έγραψαν. Μια ιστορία γεμάτη διακρίσεις, προκρίσεις, συγκινήσεις, άμιλλα και σκληρή δουλειά αναδεικνύεται μέσα από τις θύμισες αυτών που εργάστηκαν για να αναδείξουν την Πετόσφαιρα στη Λάρνακα και στη Κύπρο.

H έκθεση παρουσιάζει την παράλληλη πορεία της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ  και τη διαχρονική στήριξη της στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

Είσοδος Ελεύθερη.

a2eab49b-46a1-42cf-964a-89ec017273e1 (Small)

 

Το φαρμακείο της ΕΠΑ από το 1976, μετέπειτα του Ζήνωνα και στη συνέχεια της ΑΕΚ Λάρνακας. Μπάλα ΜΙΚΑΣΑ του 1976 ειδικά διαμορφωμένη από τον Πολύβιο Σάββα για την ΕΠΑ. Αναμνηστικό άλμπουμ με όλες τις ομάδες του γυναικείου βόλλεϋ το 1978.

 

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την δημιουργία ενός μικρού Μουσείου της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα εν όψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ το διάστημα 27-31 Ιουλίου 2016 στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η Πετρολίνα που είναι χορηγός της δημιουργίας του Μουσείου προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 7.30μ.μ. στο χώρο του ιστορικού αρχείου Δήμου Λάρνακας. “Ενα ταξίδι στο χρόνο (Λάρνακα και Κυπριακή πετοσφαίριση) από το 1928 μέχρι σήμερα”. Στολές, μπάλες, τρόπαια, μετάλλια, ιστορικές φωτογραφίες θα φέρουν στην μνήμη σας αξέχαστες εποχές του κυπριακού βόλεϊ. Στη φωτογραφία μια μικρή γεύση. Οι φόρμες των γυναικείων ομάδων του 1976 (διεξήχθη τότε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα γυναικών), ΕΠΑ (μαύρη φόρμα – πρωταθλήτρια), Πεζοπορικός (πράσινη φόρμα – κυπελλούχος). Την φόρμα της ΕΠΑ έφερε ο Πολυβής και την φόρμα του Πεζοπορικού η τότε αρχηγός αλλά και προπονήτρια της ομάδας Αντρη Παπαπέτρου

Σχετικά νέα

X
Translate »