ΑΕΚ

Λευκαρίτης: «Δεν το περίμενα… κάνουμε περήφανη την Λάρνακα»

Είναι η ήρεμη δύναμη και ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών, Ανδρέας Λευκαρίτης μίλησε στο Goal.com.cy αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας, έθεσε τους στόχους της ΑΕΚ σε Κύπρο και Ευρώπη για τη νέα χρονιά και ανέφερε πως ο προϋπολογισμός θα είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Πώς ήταν η φετινή σεζόν στην καλαθοσφαιρική ΑΕΚ;

«Ήταν μία από τις καλύτερες που είχαμε μέχρι στιγμής, για πολλούς λόγους. Ένας από τους λόγους είναι η δομή, ήταν διαφορετική από άλλες χρονιές. Κάναμε κάτι διαφορετικό από άλλες χρονιές, αλλάξαμε όλο το σύστημα μας. Έφυγε ο Πρίμοζ Μπρέζετς και κάποιοι άλλοι σημαντικοί παίκτες, προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο γρήγορο μπάσκετ και πιο επιθετικό. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε καμιά αλλαγή, (παίκτη και προπονητή) ξεκινήσαμε την προετοιμασία όλοι μαζί και τελειώσαμε όλοι μαζί, και γι’ αυτό είμαι πολύ περήφανος. Και ένας τρίτος λόγος είναι ότι πήραμε και τους τρεις θεσμούς και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα».

Ποια είναι τα συναισθήματα σου και τι κρατάς με το τέλος της χρονιάς;

«Νιώθω περηφάνια γι αύτη την ομάδα, νιώθω περήφανος για τους παίκτες και για την Λάρνακα. Ιδίως στο μπάσκετ, η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που φέρνει τίτλους στη Λάρνακα και αυτό με κάνει περήφανο που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Οι στόχοι μου είναι να πρωταγωνιστήσουμε σε όλα, αλλά δεν περίμενα να τα κατακτήσουμε όλα. Είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, και ήξερα ότι έχουμε καλό σύνολο, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε και τους τρείς τίτλους».

Τα τελευταία 6 χρόνια κατακτήσατε 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ, τελικά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στην Λάρνακα;

«Οι παίκτες δεν έχουν κάτι άλλο να σκεφτούν εκτός από το μπάσκετ, ζουν σε επαγγελματικές συνθήκες και σκέφτονται μόνο το πως θα αποδώσουν στο γήπεδο. Έχουμε οικογενειακό κλίμα και εγώ προσωπικά έμαθα να είμαι φίλος με τους παίκτες μου. Επίσης, είναι αρκετά σημαντικό τ’  άτομα που είναι δίπλα μου και το πώς δουλεύουν καθημερινώς για την ΑΕΚ».

Πότε ξεκινάει ο προγραμματισμός της ερχόμενης σεζόν;

«Από βδομάδας θα έχουμε συνάντηση με τον προπονητή και τον Σελλά, για ν’ αρχίσουμε να τρέχουμε τα θέματα του προγραμματισμού. Ο προϋπολογισμός θα μειωθεί αλλά θα είναι πάλι σε επίπεδα πρωταγωνιστικού ρόλου για την ΑΕΚ».

Εφόσον από του χρόνου θα συμμετάσχετε σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ποιοι θα είναι οι στόχοι σας; Πόσο ψηλά βάλατε τον πήχη για την πορεία σας;

«Ο στόχος για την Ευρώπη θα είναι όσο πιο ψηλά γίνεται, θα ήθελα να πάμε μέχρι τους 16 όπως πήγαμε και την προηγούμενη φορά. Δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα για τους παίκτες και για μας είναι σημαντικό να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας στην Ευρώπη. Όσο αφορά το πρωτάθλημα οι στόχοι θα είναι οι ίδιοι».

Πηγή: goal.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »