Έχουμε θέμα

Κάτω τα χέρια από τη Λάρνακα! Φτάνει!

Του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη

Χιλιάδες αγνοί άνθρωποι σε μια πόλη που την ιστορία της την ψάχνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Όμως πληγωμένη! Προδομένη από τους ίδιους τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε να την διοικήσουν. Και γύρω από αυτούς, τα αρπακτικά των κεντρικών δρόμων της εξουσίας που καραδοκούν για να κατασπαράξουν κάθε νέο ανθό που βλαστά στα φοινικόδεντρα.

Ναι, είναι καλοί άνθρωποι οι Σκαλιώτες. Ναι, γι” αυτό τους εκμεταλλεύεσαι και τους ζητάς ξανά και ξανά να σε ψηφίσουν. Ναι, γι” αυτό ξαναχαιδεύεις τη ψήφο τους την Κυριακή αλλά τη Δευτέρα, το χάδι σου «μετακομίζει» στην εξουσία του χρήματος και της «πολιτικής δόξας». Ξαναβάζεις τη γραβάτα που έβγαλες όταν εκληπαρούσες την κυρία Μαρία να σε ψηφίσει πριν πέντε και πριν δεκαπέντε χρόνια. Ξαναφοράς τα λουστρίνια που έβαλες στο ντουλάπι όταν έτρεχες, τάχατες για να φτιάξεις τους δρόμους που έλεγχες με την εξουσία σου για άλλα τόσα χρόνια. Και αφού πέρασες καλά τα πέντε χρόνια και τα άλλα πέντε χρόνια της θητείας σου, αφού έλειψε το σάλιο προς τα πάνω, αφού ξανάρχονται εκλογές, ξαναρχίζει το σάλιο προς τα κάτω. Προς το σπίτι του κ. Κώστα, τον μεροκαματιάρη πολύτεκνο που του έταξες να του φτιάξεις το σπίτι να μην μπάζει από τα νερά. Ναι, ο κ. Κώστας (σε) περίμενε τόσα χρόνια. Αλλά έχασες! Ο κ. Κώστας δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε, και μαζί του πήρε και το σάλιο της δικής σου υπόσχεσης!

Και τώρα πας να βρεις την κόρη του, την Κυριακή. Κάτω τα χέρια σου από την Κυριακή. Κάτω τα χέρια σου από τη Λάρνακα!

Φτάνει!

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΝΕΟ

Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων. Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικού Μάρκετινγκ. Προτεινόμενος για τα βραβεία Μάρκετινγκ 2016 για την ανάπτυξη του Μοντέλου Μέτρησης της Πολιτικής Ανταγωνιστικότητας και Απόδοσης. Συγγραφέας των βιβλίων «Ο Επιτυχημένος Πολιτικός» (Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση) – Νέα Υόρκη 2015 και «4 P’s 4 a P» – Political Marketing Mix (A Guide for Politicians and Voters) – Kindle Publishing – New York 2016. – Linkedin

Πηγή: ikypros.com

Σχετικά νέα

X
Translate »