Εκπαίδευση

Εργαστήρια δημιουργικότητας και κατασκευών με βάση την αρχιτεκτονική

Συνεργασία της Αλίς Φερνάντες, αρχιτέκτονα, με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους σε ένα νέο εργαστηρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 9-12 χρονών και εφηβους 15-18 χρονων.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι δημουργικής απασχόλησης συνδυάζει το παιχνίδι/τα κατασκευάσματα με την τέχνη της αρχιτεκτονικής. Στις δημιουργικές μας συναντήσεις θα αρχίσουμε να παρατηρούμε το περιβάλλον μας και να το αναλύουμε σε συνδυασμό με την φαντασία μας και την κριτική μας σκέψη. Μέσα από κατασκευές με διάφορα υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, καλαμάκια, οδοντογλυφίδες κ.α θα φτιάξουμε μοντέλα και ζωγραφιές.
Τα θέματα μας είναι παρμένα από την φαντασία των παιδιών: Το σπίτι που ζωγραφίζουν, το παλάτι ή το κάστρο όπως το σκεφτήκαν από το παραμύθι που τους αρέσει, ένας δράκος, μια γοργόνα, μια πόλη, ένας παιδότοπος στην Λάρνακα… και όπου μας πάει η δημιουργικότητα της ομάδας. Η φαντασία των παιδιών θα ξεδιπλωθεί και θα υλοποιηθεί στον δικό μας τρισδιάστατο κόσμο με την δημιουργικότητα του εργαστηρίου μας.


Μέσω αυτης της διαδικασίας τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους που θα τους συντροφεύουν από σήμερα μέχρι και την ενήλική τους ζωής.


Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε παρουσίαση των έργων από τα παιδιά, διαδικασία την οποία θα μάθουν σταδιακά μέσα από τις δημιουργικές μας συναντήσεις.


Παρόμοια εργαστήρια με βάση την αρχιτεκτονική, σε άλλες χώρες, εφαρμόζονται με επιτυχία από παιδιά όλων των ηλικιών και όλο και περισσότερα παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως αν ενδιαφέρονται ή όχι να γίνουν αρχιτέκτονες στο μέλλον.


Για τους εφηβους μας η θεματολογία και η ποιότητα των τελικών έργων θα εξαρτηθεί από το αν ενδιαφέρονται να γίνουν αρχιτέκτονες ή όχι. Αν ναι, θα δώσουμε έμφαση και στον σχεδιασμό εκτός των κατασκευών.


Αρχίζουμε φέτος με χαρά και πολλή όρεξη τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάη. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 99-580802 ή 24-001502

Facebook page

14102731_844955962305890_2980058695982728925_n - Copy

Σχετικά νέα

X
Translate »