Πολιτιστικά

Εντυπωσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες με χρηστικά αντικείμενα κατασκεύασαν οι μαθητές της πόλης μας

Εντυπωσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες με χρηστικά αντικείμενα κατασκεύασαν οι μαθητές από 20 δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους.

Τα έργα είχαν ως πρώτη ύλη ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία τα παιδιά διέσωσαν από τη βέβαιη κατάληξη τους στον σκουπιδότοπο τα οποία θα μόλυναν το περιβάλλον. Οι ομάδες των σχολείων που έλαβαν μέρος ανέλαβαν να δημιουργήσουν από ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, με ένα θέμα το οποίο έχουν επιλέξει τα ίδια τα παιδιά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθηθεί η τέχνη, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα ενώ παράλληλα προάγεται και η εναλλακτική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί αύριο 18.05, στις 10.30π.μ. στο χώρο του Ιδρύματος.

Η παρουσίαση των έργων και η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας. Το πρώτο βραβείο θα απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός από τον Ιούλιο του 2010 με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Σκοπός του είναι η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και η συμβολή σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »