Viral

Εδώ καταλήγουν τα κέρματα που ρίχνουν τουρίστες στο Φοντάνα Ντι Τρέβι (BINTEO)

Fontana di Trevi…

Eίναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης, ένα εντυπωσιακό μνημείο που δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi και που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εκατομμύρια όμως είναι και τα κέρματα που καταλήγουν στο διάσημο συντριβάνι.

Ο μύθος που έγινε παράδοση

Η παράδοση λέει πως εάν ρίξεις ένα νόμισμα, επιβάλλεται να το συνοδεύσεις με μια ευχή, ώστε να επιστρέψεις και πάλι στην Ρώμη.

Η παράδοση κρατάει εδώ και δεκαετίες, έγινε όμως πιο γνωστή μετά την κωμωδία  “Three Coins in the Fountain” το 1954.

Που καταλήγουν όμως τα χιλιάδες κέρματα;

Τα κέρματα καταλήγουν σε άπορους ανθρώπους, χάρη στην φιλανθρωπική οργάνωση “Caritas”, η οποία αναλαμβάνει το μάζεμα αλλά και την διανομή του συγκεντρωτικού ποσού.

Δείτε εικόνες από τη διαδικασία που ακολουθεί το συνεργείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Χιλιάδες “ευχές” την ημέρα

Αξιοσημείωτο είναι πως μία ώρα κάθε μέρα, το συντριβάνι δεν λειτουργεί ώστε να μαζευτούν τα νομίσματα.

Υπολογίζεται πως μαζεύονται από τη Fontana di Trevi περίπου 3,000 ευρώ σε νομίσματα κάθε μέρα, δηλαδή 1.26 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, διανέμει τα χρήματα στους άπορους.

“Ψαράδες”… νομισμάτων

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αρχές προχωρούν σε συλλήψεις στο πασίγνωστο συντριβάνι καθώς εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες που σπεύδουν για να κάνουν μια ευχή, υπάρχουν και οι επισκέπτες  “ψαράδες” νομισμάτων.

Μάλιστα, πολλές τέτοιες στιγμές έχουν καταγραφεί στις κάμερες περαστικών. Δείτε το σχετικό βίντεο με μια γυναίκα που παρά το γεγονός ότι η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, εισήλθε στο συντριβάνι και άρχισε να μαζεύει… “ευχές”.

Σχετικά νέα

X
Translate »