Η Γνώμη σας

Για την Λάρνακα που μας αξίζει

Αξιότιμοι κύριοι,

Πρωτίστως, θα ήθελα να συγχαρώ όλους για την εκλογή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θεωρώ ωστόσο ότι τώρα είναι η καίρια στιγμή, που όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε πως οι εκλογές τέλειωσαν και η παρουσία μας εδώ, σημαίνει ότι ανεβάζουμε «άγκυρες» προετοιμασμένοι για «φουρτούνες» και «θύελλες» και με την πυξίδα να μας κατευθύνει απαρέγκλιτα προς την πρόοδο της Λάρνακας και κατ’ επέκταση του Δημότη.

Οπωσδήποτε, το νέο Δ. Σ. έχει χρέος, ευθύνη να συνεργαστεί στα πλαίσια μιας υγιούς συνεργασίας, με διάθεση σύμπνοιας μακριά από προσωπικές  και μικροκομματικές φιλοδοξίες και μικρόνοιες ώστε να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη. Επομένως, είναι αυτονόητο πως κάθε είδους διενέξεων, συγκρούσεων και διαξιφισμών μόνο αρνητικές συνέπειες μπορούν να έχουν. Κατά τη γνώμη μου, η ψύχραιμη και διαλλακτική στάση όλων μας απέναντι σε ό,τι προκύψει, είναι το βασικό «όπλο» που χρειαζόμαστε στις φαρέτρες μας για να ακολουθήσουμε την ανιούσαν.

Η πόλη μας λοιπόν, χρειάζεται ανθρώπους με σύνεση, φρόνηση και μεθοδικότητα ώστε να κερδίσει ό,τι της αξίζει: ένα ευοίωνο παρόν και μέλλον χωρίς δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι μεμψιμοιρίες δεν ωφέλησαν ποτέ, ούτε απέδωσαν σε κανένα επίπεδο καρπούς ενώ η αποφασιστικότητα, ο έντιμος και ειλικρινής διάλογος, η πολυφωνία, η υγιής κι αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων επιβάλλονται για έχουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κτίσουμε.

Επιπροσθέτως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει διαφάνεια, ειδικότερα σήμερα που τα οικονομικά προβλήματα έχουν συμβάλει στην έλλειψη αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα και έχουν οξύνει το πρόβλημα της α- πολιτικής διάθεσης των πολιτών.

Αναντίρρητα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες για την πόλη μας είναι πολλά, ωστόσο αυτό ακριβώς πρέπει να μας οπλίσει με περισσότερο πείσμα και θέληση για δουλειά θέτοντας ως κοινό άξονα αναφοράς τη συλλογική διάθεση για να δοθούν λύσεις. Βλέποντας από την πρώτη συνεδρία κιόλας ότι έχουν διαφανεί θετικές προθέσεις τόσο από τον Δήμαρχο όσο κι από τα μέλη του Δ.Σ. είμαι σε θέση να ελπίζω και να προσβλέπω σε καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα  που όλοι προσβλέπουμε. Ας ελπίσουμε κι ας εργαστούμε ώστε η επερχόμενη 5ετία και τα επόμενα χρόνια να σφραγιστούν θετικά, πέρα από τα στενά πλαίσια των λόγων αλλά των πράξεων.

 

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Κωνσταντίνου,

(Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας)

Σχετικά νέα

X
Translate »