Διατροφή

Γιατί στο καλό αυτή η μπριζόλα κοστίζει €4.000;

Ο απλός κόσμος πληρώνει τόσα λεφτά για τα τρόφιμα ενός χρόνου για όλη την οικογένεια.

Η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο προέρχεται από τα φημισμένα βοοειδή Κόμπε της Ιαπωνίας.

Ενώ λοιπόν μια οικογένεια δίνει τόσα -και αν- για το φαγητό ενός ολόκληρου χρόνου, κάποιοι τα δίνουν μόνο και μόνο για μια μπριζόλα.

Τόσο κοστίζει ένα κομμάτι ψημένου βοδινού κρέατος σε γνωστό εστιατόριο του Βερολίνου.

Όπως λέει ο σεφ του καταστήματος, το κρέας προέρχεται από τα περίφημα βοοειδή της Ιαπωνίας Kobe τα οποία ελάχιστα εστιατόρια στον κόσμο έχουν το προνόμιο αλλά και την εξουσιοδότηση να σερβίρουν.

Τα κρέατα αυτά δημιουργούνται από ειδικές συνθήκες διατροφής και διαβίωσης των ζώων και αποτελούν ένα από τα πιο ακραία δείγματα υψηλής γαστρονομίας, αλλά και επίδειξης πλούτου.

Στο βίντεο από το συγκεκριμένο εστιατόριο βλέπουμε πώς ψήνεται ένα τόσο πολύτιμο κομμάτι κρέατος.

Η 800 γραμμαρίων μπριζόλα απαιτεί ειδικό ψήστη, ενώ όπως αναφέρει ο σεφ, το ψήσιμο γίνεται σε υψηλή φωτιά πάνω σε ειδικά κάρβουνα έτσι ώστε να αποκτήσει μία γεμάτη γεύση χωρίς από την άλλη να καεί το εσωτερικό της το οποίο όπως αρμόζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μέτρια ψημένο και με το αίμα του.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα από τα πιο φημισμένα στον κόσμο για τους καλοφαγάδες του κρέατος και γι’ αυτούς που μπορούν να ξοδέψουν 4.000 ευρώ για μία μπριζόλα από καθαρό φιλέτο γιαπωνέζικης αγελάδας σε πιάτο πασπαλισμένο με φύλλα χρυσού.

Σχετικά νέα

X
Translate »