Εκπαίδευση

Ίδρυμα Πολ. Δημιουργίας: Έναρξη έκθεσης και απονομή βραβείων «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη της έκθεσης και η απονομή βραβείων του 2ου διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

 

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία Λάρνακας: Αγίου Λαζάρου Α, Αγίου Λαζάρου Β, Άγιοι Ανάργυροι, Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, Αθηένου Α΄, Αθηένου Β’, Αραδίππου Α’, Αραδίππου Γ’, Βορόκλινη, Δροσιά Β’, Καμάρες, Κοφίνου, Λιβάδια Α’, Μοσφιλιτή, Ξυλοτύμβου Β’, Προδρόμου Β, Σωτήρος, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία. Τα παιδιά δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών αποδεικνύοντας την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

 

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας για το έργο «Κουκλοθέατρο και Φιγούρες: Φαντάσου η Φύση να Απεργήσει»,

 

Tο 2ο βραβείο δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Β’ για το έργο «Μαμά σ’αγαπώ»

 

 

Tο 3ο βραβείο κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών για το έργο «Το Χαρούμενο Λιβάδι».

 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε η κα Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, η οποία απένειμε το 1ο βραβείο και εξέφρασε τα συγχαρητήριά της τόσο για το επίπεδο διοργάνωσης αυτής της περιβαλλοντικής εκδήλωσης από το Ίδρυμα όσο και για τις εξαιρετικά ποιοτικές κατασκευές των παιδιών, που φέτος κάποια από αυτά έχουν οικιακή χρήση και άλλα έχουν εμπλέξει διάφορους άλλους πολιτισμούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, κ Ιάσων Ιασωνίδης ο οποίος απένειμε το 2ο βραβείο. Το 3ο βραβείο παρέδωσε ο κ Κώστας Κατσώνης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και Προεδρεύων του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κ Ιασωνίδης, δήλωσε: «Δράσεις όπως αυτές, δίνουν το έναυσμα και την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να δημιουργούν με ελευθερία και μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και αυτό εξάλλου διαφαίνεται καθαρά στα έργα των παιδιών.

 

Η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης είναι αναγκαία, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Για αυτό και ο Δήμος Λάρνακας και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους Επαρχίας Λάρνακας, θα συνεχίσουν να διοργανώνουν και να ενισχύουν προγράμματα ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης.». Η κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον κ Μάριο Κουκουμά, Δημοτικό Σύμβουλο, κα Μαρία Αριστίδου, Καλλιτέχνη και την κα Αλίς Φερνάντες Παναγιώτου, Αρχιτέκτονα και Δημιουργό του προγράμματος «Μικροί Αρχιτέκτονες» αποφάσισε για τα τρία πρώτα βραβεία βάσει της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της καλύτερης χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών και μέσων.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους συγχαίρει όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για τις υπέροχες δημιουργίες τους και σχεδιάζει να διοργανώσει το διαγωνισμό και την ερχόμενη χρονιά καθιστώντας τον θεσμό για τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να δημιουργήσουν.

 

Δείτε φωτογραφικό από την εκδήλωση

Σχετικά νέα

X
Translate »