Breaking News

Πολιτιστικά

Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας: Εγγραφές 2018-2019

Οι εγγραφές άρχισαν για τα μοναδικά, δημιουργικά και διασκεδαστικά εργαστήρια μας για παιδιά από 3χρ, εφήβους και ενήλικες. Στόχος είναι να εμπνεύσουν, να προωθήσουν τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητα, να εξελίξουν. Μαζί με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές των προγραμμάτων, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας ανυπομονεί για μια ακόμη υπέροχη χρονιά.

Δημιουργικά προγράμματα:

«Μικροί Αρχιτέκτονες»: Δευτέρα 3-3.50μμ (4 ½ -6χρ) & 4.10-6.10μμ (7χρ +)

Τα παιδιά ασχολούνται με την ανακάλυψη της πόλης μας, μέσα από την ιστορία της και κάποιες επιτόπου επισκέψεις. Από την κάτοψη μέχρι τη κατασκευή της μακέτας μιας δικής τους δημιουργίας. Από την ανακάλυψη νέας δεξιοτεχνίας και την απόκτηση υπομονής μέσα από την «λεπτοδουλειά» που απαιτείται σε μερικές κατασκευές και την συνεργασία, αφού τονίζουμε πάντα ότι ο αρχιτέκτονας συνεργάζεται. Μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι, υλικά, μολύβια, ρίγα, γόμα…τις ιδέες μας, και την ευχαρίστηση της δημιουργίας.

«Μουσικοτεχνάσματα»: Τετάρτη 4-4.50μμ  (3-6 χρ)

Τα Μουσικοτεχνάσματα – Music and Stories προσφέρουν κύκλους μουσικών εργαστηρίων για μικρά παιδιά. Στα μουσικά μας εργαστήρια το παιδί θα γνωρίσει τον κόσμο της Μουσικής μέσα από Ιστορίες, Ρυθμούς, Χορούς και Τραγούδια. Μέσα από την ενασχόληση με τη μουσική τα παιδιά: εξερευνούν, ανακαλύπτουν, εμπνέονται, δημιουργούν και εκφράζονται.

Δημιουργική Γραφή: Τρίτη 6-8μμ (Ενήλικες) & Πέμπτη 3.30-5.30μμ (7-12χρ)

Δημιουργική γραφή είναι οποιαδήποτε γραφή που ξεπερνά τα όρια των συνήθων επαγγελματικών, δημοσιογραφικών, ακαδημαϊκών μορφών γραφής και μας “αναγκάζει” να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας, το κόσμο γύρω και μέσα μας για να μπορέσουμε να γράψουμε όλα τα είδη λογοτεχνίας. Με τεχνικές και συμβουλές ο μαθητής φτάνει το 100% των δυνατοτήτων του. Το μάθημα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι του συγγραφέα σε επαγγελματικό επίπεδο ή επιθυμούν να βελτιώσουν το γράψιμο τους.*Τμήμα και για εφήβους 13-18χρ.

«Μικροί Ντιζάινερς»: Τρίτη 3-4μμ (4-5χρ) & 4.15-6.15μμ (5χρ+)

Αυτό το καινοτόμο εργαστήρι σχεδιάστηκε με σκοπό τα παιδιά να μπουν στο ρόλο κάθε καλλιτέχνη και σχεδιαστή. Στόχος είναι να αναπτύξουν δεξιότητες, τεχνικές αλλά και την καλαισθησία και το γούστο τους, με επιρροές από σύγχρονες απόψεις καλλιτεχνών, εφαρμόζοντας τις στην καθημερινότητα τους.

«Βουτιά στο Χρώμα»: Κάθε 2η Παρασκευή 4.00-6.00μμ (5 -12χρ)

Το σημαντικό, χαρούμενο και ευφυέστατο πρόγραμμα Βουτιά στο Χρώμα, θα είναι και φέτος κοντά στα παιδιά σας. Δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν ολοκληρωμένα, τον πλούτο που έχουν μέσα τους και να αναπτύξουν έγκαιρα και σε στέρεα βάση, την προσωπική τους δύναμη. Ενισχύοντας ουσιαστικά και με άμεσα αποτελέσματα την πορεία εξέλιξης τους.

Νεανική Θεατρική Σκηνή: Πέμπτη 6.30-8.30μμ (13χρ+)

Για εφήβους και νέους, αυτή η ομάδα προετοιμάζεται για να παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, κοινότητες και άλλους χώρους, συμμετέχοντας σε όλη τη διαδικασία υλοποίησης μιας παράστασης(σενάριο, σκηνογραφία, τεχνική υποστήριξη κλπ)

Κινηματογράφος: Δευτέρα 6.00-8.00μμ (15χρ+)

Εργαστήρι που δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης. Η  ιστορία του κινηματογράφου, οι τεχνικές σκηνοθεσίας, η κάμερα, η διεύθυνση φωτογραφίας, ο φωτισμός και το μοντάζ είναι μερικά από τα θέματα που θα ασχοληθούμε κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Πέραν του εργαστηρίου κατά την διάρκεια της χρονιάς θα διεξαχθούν worskops όπως «Τεχνικές Σκηνοθεσίας», «Σεναριογραφία» κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24001502

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργεί με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού”

Σχετικά νέα

X
Translate »