Viral

Έρχεται στην πόλη μας το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Φθάνει στο λιμάνι μας με 5400 επιβάτες το Oasis of the Seas

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε  στις 15 Απριλίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας θα καταφθάσει στην πόλη μας το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Το κρουαζιερόπλοιο αυτήν την περίοδο εκτελεί κρουζιέρα στη Μεσόγειο έχει συμπεριλάβει την πόλη μας στο πρόγραμμα του όπου θα μας επισκεφθεί με 5400 επιβάτες και σίγουρα θα δόσει μια τονωτική ένεση στην τοπική αγορά, καθώς οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην πόλη για μια ολόκληρη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεράστιο σκάφος δεν θα ρίξει άγκυρα μέσα στο λιμάνι καθώς λόγω του όγκου του θα προκαλέσει προβλημάτα στη λειτουργία του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις αρχές του λιμανιού το πλοίο θα φθάσει στο λιμάνι μας στις 07:00 π.μ και θα κατεβάσει τους επιβάτες στο λιμάνι. Ακολούθως θα βγει από το χώρο του λιμανιού και θα ρίξει άγκυρα μπροστά από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων όπου το κοινό της πόλης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντινή απόσταση το σκάφος 362 μέτρων (ύψος). Στις 12 το βράδυ θα εισέλθει εκ νέου στο λιμάνι για να παραλάβει τους επιβάτες του και να αναχωρήσει.

Παρα τις όποιες δυσκολίες οι αρχές του λιμανιού είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν το Oasis από τη στιγμή που έχει συμπεριλάβει την πόλη μας στο πρόγραμμα του, έστω και για 15 ώρες.

 

Ποιο είναι το Oasis Of The Seas; 

Το Oasis Of The Seas, το οποίο έδεσε για πρώτη φορα στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στο κόσμο αξίας 998 εκατ. ευρώ, ζυγίζει 225.282 τόνους, το ύψος του ξεπερνά τον γνωστό λονδρέζικο ουρανοξύστη «The Shard», αφού φτάνει τα 362 μέτρα, ενώ είναι φαρδύτερο από ένα Boeing 747, καθώς το πλάτος του αγγίζει τα 63,4 μέτρα.

Το Oasis Of The Seas έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 5.400 επιβάτες συν 2.394 άτομα πλήρωμα, ενώ χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση 2,35 εκατ. λίτρα νερού, με τις καμπίνες, που μοιάζουν περισσότερο με υπερπολυτελή σπίτια, να καταλαμβάνουν πάνω από 10.000 τ.μ. Παράλληλα, διαθέτει 37 μπαρ και πάνω από 20 εστιατόρια.

Στα συνολικά 16 καταστρώματα έχουν φυτευτεί πάνω από 12.000 φυτά και δέντρα, ενώ εντυπωσιακή είναι η 25άρα πισίνα του, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε κρουαζιερόπλοιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι διαθέτει και μηχανές δημιουργίας παλιρροϊκών κυμάτων όπου οι επιβάτες μπορούν να κάνουν σερφ. Οσο για αυτούς που απολαμβάνουν το ποτό τους στον ήλιο, μπορούν να επιλέξουν μία από τις 750 ξαπλώστρες.

Διαβάστε επίσης Το πλοίο που ”βούλιαξε” το Σκαλιώτικο διαδίκτυο και όχι μόνο 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »