Viral

Ένιωσε ένα δυνατό Χτύπημα στο Κεφάλι και ύστερα έπεσε σε Κώμα. Όταν ξύπνησε και Κοίταξε τα Πόδια του, ξέσπασε σε Λυγμούς!

Μια μέρα που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ο Sergey Kutovoy από την πόλη Αρχάγγελσκ της Ρωσίας είναι η 13 Απριλίου 2013. Εκείνο τον καιρό ήταν 17 ετών και ονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον. Ο Sergey ανέκαθεν δεν ένιωθε καλά για το σώμα του και ήθελε απελπισμένα να χάσει βάρος και αποκτήσει το σώμα των ονείρων του. Όσο πήγαινε σχολείο ζύγιζε πάνω από 130 κιλά και ήξερε ότι ο στόχος του να μπει στην ομάδα χόκεϊ επί πάγου ήταν κάτι ανέφικτο, αν δεν έχανε βάρος.

Και όπως ένας τυπικός 17χρονος, ήθελε οι κοπέλες να τον προσέξουν. Αλλά εκείνη τη μέρα, καθώς ο Sergey ήταν απορροφημένος στις σκέψεις του την ώρα που προχωρούσε για το σπίτι, έγινε ένα συμβάν που άλλαξε τη ζωή του για πάντα…

1

Αγνοώντας τον κίνδυνο, ο Sergey άρχισε να διασχίζει το δρόμο. Δυστυχώς, δεν έφτασε ποτέ στην απέναντι πλευρά. Ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και εκτινάχτηκε 10 μέτρα στο δρόμο. «Κοίταξα πάνω και είδα το πόδι μου. Ήταν λιωμένο και είχε κοπεί από το σώμα μου. Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωθα πόνο ή φόβο,» θυμάται ο Sergey.

2

Ο Sergey παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για μια εβδομάδα μετά το ατύχημα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το πόδι του και ο Sergey έπρεπε να παραμείνει για 9 μήνες στο νοσοκομείο. «Έτρωγα συνεχώς, δε με ένοιαζε πως φαινόμουν. Ήθελα μόνο να επιβιώσω. Ήμουν στο κρεβάτι συνέχεια και δεν κουνιόμουν καθόλου,» θυμάται ο ίδιος.

3

Όταν ο Sergey ήρθε επιτέλους σπίτι, όλοι πίστευαν ότι θα πάθει κατάθλιψη, αλλά ο νεαρός εξέπληξε τους πάντες. Ήξερε ότι είχε μπροστά του όλη του τη ζωή και δε θα άφηνε την απώλεια του ποδιού να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του.

Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ρωσίας, το Αρχάγγελσκ δεν είναι εύκολα προσβάσιμο για άτομα με αναπηρίες. Ο Sergey γρήγορα κατάλαβε ότι θα χρειαζόταν δυνατούς μυς, αν ήθελε να είναι ανεξάρτητος. Δε μπορούσε να πάει στο γυμναστήριο με το αναπηρικό καροτσάκι, έτσι ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν βάρη και εργαλεία γυμναστικής, για να μπορεί να γυμνάζεται στο σπίτι.

Ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα, κρίθηκε ένοχος, αν και μπόρεσε να αποδείξει ότι τα φρένα του οχήματος είχαν χαλάσει. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για έναμιση χρόνο και έπρεπε να πληρώσει 23.000 δολάρια αποζημίωση. Αλλά ένα μήνα αργότερα, ο οδηγός πέθανε από καρκίνο και ο Sergey δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα. «Ποτέ δεν πήραμε την αποζημίωση. Δε θα ζητούσα ποτέ από τους συγγενείς του να πληρώσουν. Δεν ήταν υπεύθυνοι εκείνοι, » παραδέχεται ο Sergey. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και τα ιατρικά έξοδα ήταν πολλά, παρόλα αυτά ο Sergey δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Ο Sergey επίσης προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα για να αγοράσει μόνος του προσθετικό πόδι.

Δύο χρόνια μετά το ατύχημα. η οικογένεια του Sergey, δεν πίστευε τι κατάφερε να κάνει. Όχι μόνο απέκτησε το σώμα που πάντα ονειρευόταν, αλλά άλλαξε εντελώς τη ζωή του.

Σήμερα ο Sergey είναι σταρ του Instagram και έχει πάνω από 115.000 followers, που είδαν τη μεταμόρφωσή του από έναν παχύσαρκο ντροπαλό έφηβο, σε ένα γυμνασμένο νεαρό με αυτοπεποίθηση.

Ο Sergey κερδίζει ήδη χρήματα ως μοντέλο και έχει κάνει κάποια διαφημιστικά για αθλητικές μάρκες. Το όνειρό του τώρα είναι να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Έχασα το πόδι μου, αλλά όχι τον εαυτό μου,» δηλώνει ο ίδιος.

Ο Sergey τώρα έχει πολλούς φίλους και αγαπάει τον αθλητισμό, βγαίνει βόλτες και χορεύει στο δρόμο όποτε νιώθει μια τέτοια παρόρμηση. Απολαμβάνει κάθε κίνηση που μπορεί να κάνει και έχει εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο να παίξει χόκεϊ. Μπορεί να μη παίζει όπως το είχε παλιά στο μυαλό του, αλλά δεν παραπονιέται.

5

Μια ιστορία που προκαλεί πραγματικά έμπνευση και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Credit: Hefty

Πηγή: fanpage.gr | – See more at: http://newsone.gr/ugeia/1284226-#sthash.pg64RpjG.dpuf

Σχετικά νέα

X
Translate »