Άθληση

Το μυστικό για να γυμναστείτε τέλεια σε 60 δευτερόλεπτα

Ο καθένας μπορεί να γυμναστεί σκληρά και να χύσει λίτρα ιδρώτα στο γυμναστήριο. Το ζήτημα είναι να το αποφασίσει. Αλλά πώς;

Υπάρχει ο κανονισμός των 60 δευτερολέπτων. Τουλάχιστον αυτόν προτείνει μία έρευνα που διαπίστωσε ότι όταν κάποιος γυμνάζεται με διαλείμματα και όχι για αρκετή ώρα χωρίς… ανάσα, τότε θα νιώσει ότι ολοκληρώνει το πρόγραμμα πιο εύκολα, ακόμη κι αν κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι αυτό που συζητιέται αρκετά στο χώρο των γυμναστηρίων, για προπόνηση interval, όπως λέγεται η εκγύμναση με διαλείμματα, προκαλεί μεγαλύτερη καύση του λίπους, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αρτηριακή πίεση.

Πέρα από αυτό όμως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η διαλειμματική προπόνηση, με ανάσες 60 δευτερολέπτων, οδηγεί τον άνθρωπο να γυμνάζεται πιο σκληρά, δηλαδή ουσιαστικά… ξεγελά τον εγκέφαλό του κάνοντάς τον να πιστεύει ότι κουράζεται λιγότερο, οπότε ολοκληρώνει το απαιτητικό πρόγραμμα.

Βέβαια τώρα πρέπει να βρεθεί και ένα… τρικ για να ξεγελά κάποιος τον εαυτό του ώστε να πάρει απόφαση να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει ως το γυμναστήριο.

Πηγή: govastileto.gr – www.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »