Άθληση

Γιόγκα αλατιού: Η νέα τάση στην γυμναστική

Το τελευταίο trend στον τομέα του fitness έρχεται από την Αμερική και καταφέρνει να συνδυάζει τα ασυνδύαστα: Tο αλάτι και την υγεία!

Γιόγκα, μία μορφή άσκησης που δεν μπορεί κανείς απλώς να την κάνει ανεξαρτήτως σιλουέτας και κιλών, αλλά επιπλέον μπορεί και να επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες εναλλακτικές: γιόγκα σκύλων, γιόγκα χιονιού, hot yoga… η φαντασία δεν γνωρίζει όρια! Το νεότερο hype όμως που έρχεται από την Αμερική είναι ακόμη πιο… πικάντικο από τα προηγούμενα, για την ακρίβεια, πιο αλατισμένο και μάλιστα με την ακριβή έννοια του όρου.

Στούντιο γυμναστικής όπως τα Breathe Easy στη Νέα Υόρκη και το Ariasalt στο Τέξας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα Salt Yoga. Πώς γίνεται αυτό; Σε ειδικά δωμάτια, τους «θαλάμους αλατιού» (αλλιώς Salt Chambers), οι τοίχοι και οι οροφές είναι καλυμμένοι από τεράστιους κρυστάλλους αλατιού Ιμαλάϊων, ενώ κάποια στούντιο έχουν στρώσει με αλάτι και τα πατώματα για να ενισχύσουν το εφέ. Γιατί όμως το κάνουν αυτό και που αποσκοπεί;

Αλάτι, ένα φυσικό μέσο ίασης

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού δεν αποτελούν νέο: η λεγόμενη αλατοθεραπεία έχει τις ρίζες της στις αρχές του 19ου αιώνα. Ένας Πολωνός γιατρός τότε είχε ανακαλύψει ότι οι εργάτες σε ένα ορυχείο αλατιού αντιμετώπιζαν λιγότερα αναπνευστικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα μετά από 50 λεπτά γιόγκα σε έναν θάλαμο αλατιού είναι εντυπωσιακά: ασθένειες της αναπνευστικής οδού όπως το άσθμα και οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται, οι φλεγμονές του βλεννογόνου υμένα μειώνονται, ο μυϊκός ιστός χαλαρώνει. Αιτία για όλα αυτά είναι τα λεπτά μόρια του αλατισμένου αέρα που εισχωρούν μέσω των κινήσεων της γιόγκα περισσότερο στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου η εικόνα της επιδερμίδας και καταπολεμά μέχρι και την νευροδερματίτιδα και τις δύσκολες περιπτώσεις ακμής.

Με λίγα λόγια, η γιόγκα αλατιού είναι ίσως η καλύτερη άσκηση για τους κάτοικους των μεγάλων πόλεων, μια που τους βοηθά να πάρουν μια βαθιά ανάσα.

Πηγή: govastileto.gr – www.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »