Άθληση

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σας πείσουν να κάνετε σχοινάκι κάθε μέρα

Εάν θέλετε να κάνετε γυμναστική και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε, τότε το σχοινάκι είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε και μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο σπίτι σας. Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους το σχοινάκι αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο εκγύμνασης του σώματος σας.

Καίει πολλές θερμίδες
Όταν πηδάτε επανειλημμένα, το σώμα καίει 800 έως 1.000 θερμίδες την ώρα – ενώ όταν περπατάτε καίει 200 έως 300 θερμίδες ανά ώρα. Έτσι, εάν βάλετε το σχοινάκι στην καθημερινή μας ρουτίνα, θα καίτε πολύ περισσότερες θερμίδες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, αλλά και όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας οπουδήποτε
Ταξιδεύετε, ή δεν αισθάνεστε σήμερα την όρεξη να πάτε γυμναστήριο; Βάλτε το σχοινάκι στη τσάντας σας για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προπονηθείτε στα γρήγορα.Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μόλις 4 λεπτά προπόνησης με το σχοινάκι είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα, όταν ταξιδεύετε ή όταν γενικά είστε μακριά από την κανονική ρουτίνα γυμναστικής σας.

Βοηθά στην ισορροπία και στο συντονισμό
Το σχοινάκι βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας, γεγονός το οποίο βοηθά σε οποιοδήποτε νέο άθλημα και εάν επιλέξετε, αλλά και σας κρατά ταυτόχρονα πιο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα απροσεξίας.

Σας βοηθά να χαλαρώσετε
Όταν πηδάτε, το σώμα σας απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις ουσίες που δρουν ως αναλγητικά και σας δίνουν μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Επίσης, η βαθιά αναπνοή που κάνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης καθαρίζει το μυαλό, οξύνει τη συγκέντρωσή σας και σας γεμίζει τις μπαταρίες για την επόμενη μέρα.

Είναι καλό για την καρδιά σας
Εάν γίνεται σε τακτική βάση, το σχοινάκι βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων. Κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχεται περισσότερο οξυγόνο και στους ίδιους τους μυς που βρίσκονται σε κίνηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Πηγή: govastileto.gr – www.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »