Έχουμε θέμα

Θέμα μετακίνησης λεωφορείων θέτουν οι Λαρνακείς

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο Δήμος Λάρνακας όχι μόνο συμφωνεί, αλλά καταβάλλει και προσπάθειες προς την πλευρά των αρμόδιων Υπηρεσιών και του υπουργείου Μεταφορών, για μετακίνηση του χώρου στάθμευσης των λεωφορείων της Λάρνακας, από την τοποθεσία που είναι σήμερα.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη, ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας, σχολιάζοντας τις κατά καιρούς αντιδράσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής στις Φοινικούδες, οι οποίοι ζητούν μετακίνηση των λεωφορείων, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί για στάθμευση πολιτών. Ο συγκεκριμένος χώρος (έναντι του κτηρίου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων) είναι όχι μόνο ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος για όσους πεζούς περνούν από εκεί, επεσήμανε ο δήμαρχος Λάρνακας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει αποταθεί γραπτώς στους τελευταίους 2-3 υπουργούς Μεταφορών, μεταξύ των οποίων και τον κ. Καρούσο, ζητώντας τους να μεσολαβήσουν και να αναλάβουν πρωτοβουλία για το θέμα, το οποίο «καίει» τη Λάρνακα.

Σημείωσε ακόμη ότι στο παρελθόν υποδείχθηκε στον Δήμο Λάρνακας να μετακινηθεί ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων σε χώρο παραπλήσια του σημερινού, ο οποίος ανήκει στην Αρχή Λιμένων. Ωστόσο, ο σχεδιασμός δεν προχωρά και το θέμα παραμένει δυστυχώς στάσιμο.

Μάλιστα, ο κ. Βύρας υπενθύμισε ότι το όλο θέμα εντάσσεται κατά κάποιο τρόπο στον σχεδιασμό της μαρίνας και του λιμανιού της πόλης, βάσει του οποίου, η λεωφόρος Αθηνών (η παραλιακή οδός των Φοινικούδων) θα προεκταθεί βόρεια, περνώντας διά μέσου του σημερινού χώρου των λεωφορείων της Λάρνακας και φτάνοντας μέχρι το χωράφι της Αρχής Λιμένων, πριν ενωθεί με τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σχεδιασμός που παραμένει επί σειρά ετών στα συρτάρια, προκαλώντας κατά καιρούς διαμαρτυρίες στη Λάρνακα. Τόσο από τους πολίτες που διαμαρτύρονται ότι στις Φοινικούδες οι χώροι στάθμευσης είναι λίγοι, αλλά και από τους επιχειρηματίες που ισχυρίζονται ότι πολλοί αποφεύγουν την περιοχή τους, γι’ αυτό τον λόγο.

Σχετικά νέα

X
Translate »