Οικονομία

Τα 4 έργα στη Λάρνακα που πήραν «πράσινο» φως μέσα στο 2022

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Δέκα μεγάλα  αναπτυξιακά έργα που πήραν την θετική γνωμοδότηση το πρώτο εννιάμηνο του 2022 μετά από μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρουσιάζει το Forbes. Ανάμεσα τους η ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, ένα εκ των μεγαλυτέρων αναπτυξιακών έργων που έχουν γίνει στο νησί.

Αυτά είναι τα 4 μεγάλα έργα που πήραν άδεια στη Λάρνακα

ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ ΕΡΓΟ €1,2 ΔΙΣΕΚ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

4359436646677639 ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την Λάρνακα αποτελεί το έργο της ανάπλασης του λιμανιού και της μαρίνας. Το έργο του 1,2 δισ. ευρώ θα ξεκλειδώσει την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της πόλης.

Η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το πράσινο φως. Ο κύριος στόχος της ανάπτυξης του λιμανιού είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού εμπορευματικού και επιβατικού λιμενικού σταθμού. Επισημαίνεται ότι με βάση τους προτεινόμενους σχεδιασμούς, οι εμπορευματικές λιμενικές δραστηριότητες διαχωρίζονται από τις επιβατικές δραστηριότητες. Επιπλέον, ο κύριος στόχος της ανάπλασης της μαρίνας Λάρνακας, είναι η εκ νέου ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της μαρίνας προκειμένου να επιτευχθεί ελάχιστη χωρητικότητα 600 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής (yachts) μεγέθους έως 115 μέτρα.

Το έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στους χώρους που καταλαμβάνουν σήμερα το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας. Συγκεκριμένα η περιοχή υλοποίησης του έργου ξεκινά στα βόρεια από το σημείο στα όρια της πρώην περιοχής των πετρελαιοδεξαμενών και το ανοικτό κανάλι όμβριων και εκτείνεται μέχρι τα όρια της παραλίας των Φοινικούδων στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, κατά τις οποίες η λειτουργία λιμανιού και μαρίνας θα συνεχιστεί, περιλαμβάνει τέσσερις διακριτές φάσεις. Στην πρώτη φάση θα καθαιρεθούν οι δύο υφιστάμενοι κυματοθραύστες της μαρίνας και θα αντικατασταθούν από νέους κυματοθραύστες, προκειμένου να διευρυνθεί η λιμενολεκάνη της μαρίνας. Επίσης, θα κατασκευαστούν νέα κτήρια που περιλαμβάνουν την περιοχή Real Estate, το παραλιακό ξενοδοχείο, το οποίο θα κατασκευαστεί πλησίον του διατηρητέου προβλήτα, την περιοχή της μαρίνας και το Yacht Club, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες χρήσεις για τη σωστή λειτουργία της μαρίνας.

Με την τρίτη φάση ολοκληρώνεται η ανάπτυξη με την καθαίρεση τμήματος του προσήνεμου κυματοθραύστη, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση σκαφών στο ιδιωτικό νησί, το οποίο περιλαμβάνεται στην τέταρτη και τελευταία φάση των κατασκευών.

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΖΩΤΟΥ

4359437806900905 Μαζωτού από την YJ CYPRUS Group

Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή και για μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της κοινότητας του Μαζωτού από την YJ CYPRUS Group. Πρόκειται για μία εταιρεία που ανήκει στην Singapore Universal Financial Investment Co. Pte Ltd, η οποία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής €600 εκατ. στην Κύπρο, σε έργα όπως το Aphrodite Plaza Apartments by Finikoudes Beach, Ammati Beach Garden, Emerald Bay Mansion και Meneou Apartments. Το προτεινόμενο έργο αφορά μετατροπή τεμαχίων σε ένα οικόπεδο το οποίο θα αποτελείται από 100 οικιστικά τεμάχια και την κατασκευή έργων υποδομής (οδικό δίκτυο, δίκτυο άρδευσης, δικτύου ομβρίων, δίκτυο τηλεπικοινωνιών, δίκτυο ηλεκτροδότησης, χώρο πρασίνου, παραλιακό πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης). Ο ιδιοκτήτης του έργου προτίθεται να ανεγείρει περίπου 100 οικίες και βιολογικό σταθμό επεξεργασίας αστικών λυμάτων για εξυπηρέτηση των κατοικιών, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες. Τα τεμάχια έχουν συνολικό εμβαδό 87.823 τ.μ.

 

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ

4359437969485963 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ

Μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατασκευή συγκροτήματος τουριστικών θερέτρων (resort & spa), της εταιρείας «SYNIGA PROPERTIES Ltd», στην κοινότητα Πύλας της επαρχίας Λάρνακας, κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή. Το έργο θα περιλαμβάνει κτιριακά συγκροτήματα τριών διαφορετικών τύπων (Τύπο Α, Τύπο Β και Τύπο C). Το κτιριακό συγκρότημα τύπου Α θα περιλαμβάνει 10 κτίρια, ύψους 15.5 μέτρων το καθένα. Το κάθε κτίριο θα έχει 4 ορόφους και ένα ισόγειο χώρο.. Ο καλυμμένος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 10 θέσεις στάθμευσης για τους ενοίκους. Το εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου ανά κτίριο θα είναι 341.4 τ.μ. Συνεπώς, το συνολικό εμβαδόν κάλυψης από τα 10 κτίρια θα είναι 3,414 τ.μ. Στην οροφή του κάθε κτιρίου θα εγκατασταθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες. Το κτιριακό συγκρότημα τύπου Β θα περιλαμβάνει 2 κτίρια, ύψους 18.7 μέτρων το καθ’ ένα. Το κάθε κτίριο θα έχει 5 ορόφους και ένα ισόγειο χώρο. Ο εξωτερικός χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 23 χώρους στάθμευσης για τους ενοίκους εκ των οποίων δυο χώροι θα είναι για ΑμΕΑ.

Επίσης, ο χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 2 χώρους στάθμευσης για επισκέπτες. Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης του συγκροτήματος τύπου Β θα είναι 50. Στην οροφή του κάθε κτιρίου τύπου Β θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια και ηλιακοί θερμοσίφωνες. Το εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου ανά κτίριο θα είναι 982.8 τ.μ. Συνεπώς το συνολικό εμβαδόν κάλυψης από τα 2 κτίρια θα είναι 1,965.6 τ.μ.

Το κτιριακό συγκρότημα τύπου C θα περιλαμβάνει δύο κτίρια τα οποία θα συνδέονται με διάδρομο κεντρικής εισόδου προς τον χώρο της ανάπτυξης (χώρο πρασίνου και κτιριακά συγκροτήματα τύπου Α και τύπου Β). Το κτίριο δυτικά της κεντρικής εισόδου θα είναι 3 ορόφων, ύψους 13.4 μέτρων και θα περιλαμβάνει 3 ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Το κτίριο ανατολικά της κεντρικής εισόδου θα είναι 2 ορόφων, ύψους 13.4 μέτρων και θα περιλαμβάνει δυο ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Τα δύο κτίρια θα συνδέονται με ενιαίο υπόγειο χώρο. Το ύψος του υπόγειου χώρου θα είναι 2.9 μέτρων. Ο υπόγειος χώρος θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και θα περιλαμβάνει 30 θέσεις στάθμευσης. Στην οροφή του δυτικού κτιρίου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια και ηλιακοί θερμοσίφωνες Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου του συγκροτήματος τύπου C θα είναι 870.9 τ.μ. Ο εξωτερικός χώρος της ανάπτυξης θα περιλαμβάνει πισίνες, σπα, γυμναστήριο και γραφεία.

 

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «MACKENZIE TOWER» ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

4359438116403625 «MACKENZIE TOWER» ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Η εταιρεία ELITE ISLAND PROPERTIES  προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «MACKENZIE TOWER» στον Δήμο Λάρνακας και για το σκοπό αυτό κατέθεσε την μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον στην αρμόδια αρχή. Το έργο αφορά την ανέγερση ενός υψηλού οικιστικού κτηρίου και μιας πισίνας. Το κτήριο περιλαμβάνει 10 ορόφους και έχει ύψος περίπου 34 μέτρα. Προορίζεται για οικιστική χρήση, αφού περιλαμβάνει συνολικά 57 διαμερίσματα. Επίσης, διαθέτει δυο επίπεδα με χώρους στάθμευσης, έναν υπόγειο κι ένα χώρο στο ισόγειο. Οι θέσεις των χώρων στάθμευσης θα είναι 59 και 13 αντίστοιχα, εκ των οποίων οι 4 και 2 θέσεις αντίστοιχα θα είναι για ΑμΕΑ. Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων της ανάπτυξης είναι 2.510 τ.μ. Το κτήριο θα καλύπτει συνολική έκταση 1.255 τ.μ. και η πισίνα 90 τ.μ. Συνεπώς η συνολική κάλυψη των υπό μελέτη τεμαχίων θα είναι 1.345 τ.μ.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »