Τουρισμός

Στην Κύπρο η μεγαλύτερη μείωση τουριστών

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η Κύπρος έχει καταγράψει ρεκόρ μείωσης τουριστών για το εννιάμηνο του 2020, λόγω του Covid-19, σε σχέση με το 2019, συγκρινόμενη με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό δείχνει η τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission).

Η μείωση του αριθμού τουριστών στην Κύπρο για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την έκθεση της ETC, ήταν της τάξης του 85% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Ακολουθεί το Μαυροβούνιο με 84% και η Ρουμανία με 80%, η Ελλάδα με 78% και η Τουρκία με 77%.

Ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει αύξηση των ακυρώσεων, μείωση των κρατήσεων και αύξηση της ανεργίας σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα, ενώ τα ταξίδια στην Ευρώπη αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 54% λιγότερα το 2020 σε σύγκριση με το 2019, αναφέρει στα συμπεράσματά της η εν λόγω έκθεση. Η πιθανότητα μιας σταθερής και γρήγορης ανάκαμψης αναμένεται να είναι μεγαλύτερη για προορισμούς που βασίζονται περισσότερο σε εγχώριο τουρισμό και αφίξεις από γειτονικές χώρες, εκτιμά η ETC. Η έκθεση αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της παγκόσμιας κρίσης για την υγεία καθίσταται σαφής με την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουρισμού που αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του 2019 έως το 2023. Οι απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού στην Ευρώπη το 2020, υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν από 14,2 εκατομμύρια έως 29,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, για τους μήνες Μάιο και Απρίλιο, η μείωση αφίξεων τουριστών στην Κύπρο ήταν της τάξης του 78%, που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη (με πρώτη την Κροατία που κατέγραφε μείωση 86%). Ωστόσο, η μείωση αφίξεων τουριστών στην Κύπρο ήταν πολύ μεγαλύτερη τους προηγούμενους και επόμενους μήνες.

«Η ανάκαμψη των ταξιδιών σε όλους τους προορισμούς παγκοσμίως θα εξαρτηθεί από οικονομικούς παράγοντες, την ταχύτητα με την οποία θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, την υγεία της αεροπορικής βιομηχανίας και την αποτροπή του κινδύνου από πιθανούς ταξιδιώτες» σημειώνει η ETC.

Η έκθεση σημειώνει ότι ο τουρισμός, όπως γνωρίζαμε, έπαψε να υπάρχει, ενώ η επιτυχία έγκειται στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιοποίησης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Σχετικά νέα

X
Translate »