Υγεία

Σπάνε τη σιωπή τους οι ασθενείς και καταγγέλλουν προβλήματα στον τομέα της υγεία

Πηγή: alphanews.live

Σωρεία καταγγελιών από ασθενείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ευρύτερο τομέα της υγείας είτε εντός είτε εκτός ΓεΣΥ λαμβάνει το παρατηρητήριο των δικαιωμάτων των ασθενών το οποίο στήθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας, ανέφερε ότι το παρατηρητήριο πλέον θα δημοσιοποιεί τις καταγγελίες και τα προβλήματα που διαπιστώνονται στον ευρύτερο τομέα της υγείας ώστε να σπρώχνουν τις διαδικασίες και τους αρμοδίους για να βρίσκουν λύσεις.

Σημειώνεται πως τα προβλήματα αφορούν ιδιωτικά νοσηλευτήρια και γιατρούς συμβεβλημένους ή και μη συμβεβλημένους με το Γενικό Σύστημα Υγείας. Οι οργανωμένοι ασθενείς δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους χρόνιους πάσχοντες που λαμβάνουν συγκεκριμένες θεραπείες στη βάση διαδικασιών που σήμερα δυσκολεύουν τη ζωή τους. Για παράδειγμα χρόνιοι ασθενείς αναγκάζονται να αλλάζουν επαρχία για να λαμβάνουν τα φάρμακα τους, ή αναγκάζονται κάθε μήνα να εξασφαλίζουν συνταγές φαρμάκων τη στιγμή που η θεραπεία που λαμβάνουν είναι χρόνια.

Άλλοι ασθενείς καταγγέλλουν ότι σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν λαμβάνουν τις ποσότητες φαρμάκων και αναλωσίμων που χρειάζονται, ή διαγράφονται από τους καταλόγους προσωπικών ιατρών. Όλα αυτά είπε ο κ. Κουλούμας, προωθούνται στον αρμόδιο Υπουργό.

«Εμπιστευτείτε τα δημόσια νοσηλευτήρια»

Σε μια περίοδο που τα δημόσια νοσηλευτήρια κάνουν βήματα προς την αυτονόμηση τους, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου, κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί τα δημόσια νοσηλευτήρια. Οι πιο πάνω καταγγελίες, πρόσθεσε, δεν αφορούν δημόσια νοσηλευτήρια αλλά ιδιωτικά. Επισήμανε μάλιστα ότι σήμερα εκτός από μερικές εξαιρέσεις τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχουν λίστες αναμονής.

Τόνισε επίσης ότι όσο αφορά τα αναλώσιμα δεν υπάρχουν ελλείψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »