Γενικά

Σοφοκλής Σοφοκλέους: Η ΕΔΕΚ έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο

Η ΕΔΕΚ ήταν από τους μεγάλους χαμένους των ευροεκλογών της 9ης Ιουνίου καθώς δεν κατάφερε να εκπληρώσει κανένα από τους στόχους που έθεσε και επιπλέον έχασε και την έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Οι στόχοι του κόμματος ήταν 2 στις συγκεκριμένες εκλογές και αυτοί ήταν:

1.Να διατηρήσει την έδρα στην ευρωβουλή

2.Να αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές (από το 6,7% του 2021 έπεσε στο 5,1%)

 

Από τους πιο  πάνω στόχους δεν εκπληρώθηκε κανείς, ενώ επιπλεόν απώλεσε μεγάλα ποσοστά στην Πάφο όπου παραδοσιακά είχε μεγάλα ποσοστά ενώ σε Λεμεσό, Λευκωσία και Αμμόχωστο κινήθηκε σε χαμηλά ποσοστά.

Μοναδική θετική νότα στην κατρακύλα του κόμματος είναι το ποσοστό της Λάρνακας όπου η ΕΔΕΚ ήρθε 4ο κόμμα λίγο πιο πίσω από το Ε.ΛΑΜ (αυτό οφείλεται κυριώς στην υποψηφιότητα Ανδρέα Αποστόλου) αφήνοντας πίσω της το ΔΗ.ΚΟ. Μελανό σημείο όμως στη Λάρνακα είναι η απώλεια της 2ης έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας (εκλέγηκε μόνο ο Γιώργος Ανδρέου) κάνοντας έτσι την ΕΔΕΚ το μοναδικό κόμμα με μια έδρα στο νεό Δ.Σ Λάρνακας. Επίσης το κόμμα δεν κατάφερε να εκλέξει Δ.Σ στην Αραδίππου ενώ κατάφερε να κερδίσει 2 έδρες στην Αθηένου.

 

Παράλληλα,  στήριξε τις υποψηφιότητες Ανδρέα Βύρα και Άγγελου Χατζηχαραλάμπους.

 

Για την πορεία αλλά και το μέλλον του ιστορικού κομμάτος μίλησε ένα από τα ιστορικότερα μέλη του , ο επανεκλεγής Δήμαρχος Λευκάρων κος Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ΕΔΕΚ ως έχει , έχει κλείσει τον κύκλο της.

Δειτε το σχετικό απόσπασμα από το ALPHANEWS.LIVE

Σχετικά νέα

X
Translate »