Εκπαίδευση

“Τα Λολιτάκια”: Το βραβευμένο οικολογικό νηπιαγωγείο της Λάρνακας, που καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών από μικρή ηλικία!

Στα πλαίσια ρεπορτάζ της εκπομπής Alpha Eνημέρωση για Οικολογικά Νηπιαγωγεία, η κ. Θεοδώρα Πάρπα (Ιδιοκτήτρια του Οικολογικού Νηπιαγωγείου ”Τα Λολιτάκια”) μίλησε στην κάμερα της εκπομπής και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρονίκου για τις διακρίσεις και τις δράσεις του νηπιαγωγείου σε σχέση με το περιβάλλον. Στην κάμερα μίλησαν και παιδιά του νηπιαγωγείου τα οποία παρουσίασαν διάφορες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και στο τέλος με ένα όμορφο ποίημα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Δείτε πιο κάτω το ρεπορτάζ:

"Τα Λολιτάκια": Το βραβευμένο οικολογικό νηπιαγωγείο της Λάρνακας, που καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών από μικρή ηλικία! #alphaenimerosi #alphacyprus

Gepostet von Alpha Ενημέρωση am Donnerstag, 28. März 2019

 

Με την πράσινη σημαία βραβεύτηκε χθες το νηπιαγωγείο ”ΤΑ ΛΟΛΙΤΑΚΙΑ”  και έγινε επίσημα το πρώτο και μοναδικό Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο στην Λάρνακα που κατάφερε να ολοκληρώσει το Οικολογικό πρόγραμμα με επιτυχία και να πάρει την πράσινη σημαία.

Μιλώντας στη σελίδα μας η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου κ. Θεοδώρα Πάρπα ανέφερε:  ”Δεν περιγράφεται με λόγια πραγματικά..μια βράβευση δουλειάς 3 χρόνων…είμαστε μια τέλεια Λολιτοομάδα..Από σήμερα η πράσινη σημαία κυματίζει στην είσοδο του σχολείου μας και μπορούμε να το λέμε πως ναι,  είμαστε πλέον και επίσημα Οικολογικό σχολείο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ελληνική Τράπεζα δείχνει έμπρακτα την οικολογική της συνείδηση, στηρίζοντας το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και χτίζοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών.

Για άλλη μια χρονιά, η Τράπεζα ήταν χορηγός της Παγκύπριας Τελετής Βράβευσης του Προγράμματος «ΟΙΚΟΛOΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που διοργανώθηκε στις 12 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα Πασχάλη Πασχαλίδη στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από τη CYMEPA, το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και την Ελληνική Τράπεζα, τίμησε με την παρουσία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.

Ο  Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, κος Αντρέας Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τους μαθητές για τον ενθουσιασμό τους και τη CYMEPA για την αγαστή συνεργασία, και τόνισε ότι είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για πιο ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ακολούθως των χαιρετισμών από τους εμπλεκόμενους φορείς, το πρόγραμμα διανθίστηκε με τραγούδι από τα παιδάκια του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου Felicita.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή της Πράσινης Σημαίας στα 113 Σχολεία που βραβεύονται με τη διάκριση «Οικολογικά Σχολεία» για το 2018.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»:

Η Ελληνική Τράπεζα με γνώμονα την επιμόρφωση των παιδιών για διατήρηση του περιβάλλοντος, επιχορηγεί από το 1999 το Διεθνές  Πρόγραμμα της FEE (FOUNDATION FOR ENVIROMENTAL EDUCATION) «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία , Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από μελέτη θεμάτων όπως: Ενέργεια, Νερό, Απορρίμματα, Βιοποικιλότητα, Περιβάλλον & Πολιτισμός κ.λπ., οι αυριανοί πολίτες να αποκτήσουν μια πιο υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο Περιβάλλον και την Αειφορία.

Κινητήρια δύναμη των Οικολογικών Σχολείων είναι η Περιβαλλοντική Επιτροπή του κάθε Σχολείου που διενεργεί την Επισκόπηση του Περιβάλλοντος και καταρτίζει το Σχέδιο Δράσης του.  Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με τη CYMEPA, τον Eθνικό Xειριστή του Προγράμματος.  Το κάθε Οικολογικό Σχολείο παίρνοντας στοιχεία από το Αναλυτικό Πρόγραμμα καταρτίζει τον Οικολογικό του Κώδικα.  Μαζί με τους μαθητές, συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος το διδακτικό προσωπικό, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι γονείς κ.α. βοηθώντας έτσι στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Στόχος είναι χρόνο με το χρόνο να συμμετέχουν όλο και περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα αυτό. Φέτος ο αριθμός των Οικολογικών Σχολείων ανέρχεται στα 250.

Σχετικά νέα

X
Translate »