Έχουμε θέμα

Προβληματισμός στην οδό Παύλου Λιασίδη

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Για δημιουργία «Φώτων Καλησπέρα» και στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται η κεντρική λεωφόρος όσων ταξιδεύουν προς και από τη Λευκωσία, κάνουν λόγο αρμόδιοι, αλλά και κάτοικοι. Επισημαίνοντας ότι οι αναπτύξεις που προωθούνται, νέα γραφεία ΑΗΚ και μελλοντικά Γυμνάσιο, στην οδό Παύλου Λιασίδη, θα δημιουργήσουν οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, τον έντονο προβληματισμό δημιουργεί η πρόθεση για δημιουργία μελλοντικά και Γυμνασίου, στην οδό Παύλου Λιασίδη στη Λάρνακα. Πρόκειται για την οδό όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος του Λυκείου Αγίου Γεωργίου αλλά και ακριβώς απέναντι της η είσοδος των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Αρχής Ηλεκτρισμού, στα οποία θα εξυπηρετούνται και πελάτες και θα είναι έτοιμα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η δημιουργία και του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου ακριβώς δίπλα, (νότια) του Λυκείου, τονίζουν οι ανησυχούντες, θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά ένα δρόμο δύο λωρίδων που δεν μπορεί να διαπλατυνθεί και ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα. Καθώς, πέραν του ότι χρησιμοποιείται από γονείς μαθητών του Λυκείου, χρησιμοποιείται και από μεγάλο αριθμό πολιτών που θέλουν να κατευθυνθούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, εισερχόμενοι από την πίσω είσοδο. Τις πιο πάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε πηγή του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου, προσθέτοντας ότι, «δεν είναι απλώς πληροφορίες αλλά υπάρχουν και σχέδια που εκπονήθηκαν για τη μελλοντική δημιουργία του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου και το μόνο που απομένει, είναι πότε θα ανακοινωθεί η ανέγερση του. Σχέδια, που στο πρόσφατο παρελθόν τέθηκαν υπόψη του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου». Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γονέων έθεσε επιτακτικά το θέμα ασφάλειας που δημιουργείται για τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου, παραπέμποντας μάλιστα στις πρόσφατες σαφείς οδηγίες των μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, για την άμεση μετακίνηση της κύριας εισόδου του Σχολείου, νοτιότερα από το σημείο που είναι τώρα, ένεκα του ότι είναι σχεδόν απέναντι από την είσοδο των υπό ανέγερση κτιρίων της ΑΗΚ. Επέδωσε επίσης τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου στο «Φ», τονίζοντας ότι μάλλον δεν είναι μακριά η εξαγγελία του έργου.

«Είναι σίγουρο ότι και με την ανέγερση του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Τόσο από κυκλοφοριακής πλευράς, όσο και από πλευράς ασφάλειας των μαθητών», ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γονέων.

Ωστόσο, οι ανησυχίες κατοίκων και κάποιων αρμοδίων δεν σταματούν στα πιο πάνω. Αλλά, φτάνουν και μέχρι τη λειτουργία του Μολ Λάρνακας, αφού αναμένεται ότι η οδός Παύλου Λιασίδη, θα αποτελέσει σε κάποιο βαθμό υπαλλακτική πορεία για να φτάσει κάποιος στο Μολ, επιβαρύνοντας την κυκλοφορία σε περιόδους που θα είναι ανοικτά τα δύο εκπαιδευτήρια και θα έχουν τις εισόδους και εξόδους τους, στον συγκεκριμένο δρόμο.

Άγνοια του δημάρχου Λάρνακας

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα, μας ανέφερε ότι πρώτη φορά άκουσε ότι υπάρχει πρόθεση από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους, για δημιουργία Γυμνασίου και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου, το οποίο θα έχει και αυτό την κύρια είσοδο του επί της οδού Παύλου Λιασίδη. «Θα ζητήσω εξ αφορμής άμεση ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους και μάλιστα το ταχύτερο», είπε ο δήμαρχος Λάρνακας. «Δεν θα διστάσουμε είτε να απορρίψουμε το σχεδιασμό, είτε να επιβάλουμε πολύ αυστηρούς όρους που να διασφαλίζουν το κυκλοφοριακό στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως πράξαμε και στην περίπτωση του Μολ, που περιλήφθηκαν έργα οδικής βελτίωσης πέριξ των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ», είπε ακόμη ο δήμαρχος Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Λάρνακας ανατολικά της Παύλου Λιασίδη αλλά και όσοι διαμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου που εφάπτεται της Παύλου Λιασίδη και οδηγεί στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου Λάρνακας και είναι ενήμεροι για τις μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή τους είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Σχετικά νέα

X
Translate »