Τουρισμός

Περδίος: «Έχει χαθεί το στοίχημα του τουρισμού στην καρδιά του καλοκαιριού»

Τεράστιο το πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Με βάση την τελευταία κατηγοριοποίηση του ECDC και την κατάταξη της Κύπρου στην κόκκινη κατηγορία έχει άμεση αρνητική επίδραση στις κρατήσεις Ιουλίου και πιθανόν να επηρεαστούμε και τον Αύγουστο τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία βρίσκεται στην κόκκινη κατηγορία και αυτό αποτελεί τεράστιο ζήτημα για την τουριστική βιομηχανία.

«Έχει χαθεί το στοίχημα για την καρδιά του καλοκαιριού»

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την καρδιά του καλοκαιριού, «κακά τα ψέματα όλοι περιμέναμε αυτή την στιγμή και αυτό το πισωγύρισμα θα μας κοστίσει πολύ ακριβά».

«Ναι έγινε ότι έγινε», αλλά δεν παύουμε να δουλεύουμε και βλέπουμε την επόμενη μέρα που είναι το φθινόπωρο.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «αν φέρουμε την κατάσταση εκεί που πρέπει στο επιδημιολογικό και φέρουμε και την εμβολιαστική κάλυψη στα επιθυμητά επίπεδα τότε αναμένουμε να υπάρξει κίνηση το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Ο Υφυπουργός ερωτηθείς για το Εθνικό Πλάνο για τον τουρισμό είπε ότι «Δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό, παρά την πανδημία, την υλοποίηση του πλάνου της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, το θετικό από την πανδημία είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα να επισπευστεί η υλοποίηση αυτού του πλάνου».

Κίνητρα για εμβολιασμό μέσω επιχορηγήσεων διακοπών

Έχει δοθεί διορία μέχρι την Παρασκευή στις τουριστικές επιχειρήσεις να ενταχθούν στο Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών για άτομα που έχουν εμβολιαστεί επεσήμανε ο Υφυπουργός.

Σημείωσε ότι το Σχέδιο θα περιλαμβάνει και ταξιδιωτικά πρακτορεία ούτως ώστε κάποιος να μπορεί να συνδυάσει τις διακοπές του με επίσκεψη σε εργαστήρια ή κάποιες άλλες δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται στα πακέτα που θα ανακοινωθούν.

Πώς θα γίνονται οι κρατήσεις

Ο Σάββας Περδίος εξήγησε ότι οι κρατήσεις θα γίνονται με επικοινωνία του δικαιούχου με το κατάλυμα ή το τουριστικό γραφείο της επιλογής του και θα προβαίνει στην κράτηση.

Ο πολίτης δεν χρειάζεται να προβεί σε οποιαδήποτε επικοινωνία με το Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά θα πληρώνει το τιμολόγιο της κράτησης του και η τιμή θα είναι 35% μειωμένη λόγω της επιδότησης του Υφυπουργείου.

Σημειώνει ότι το κατάλυμα ή η επιχείρηση θα πρέπει να αποταθεί αργότερα στο Υφυπουργείο ώστε να λάβει την επιδότηση.

Ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο πέραν του να πληρώσει την μειωμένη τιμή χωρίς να πρέπει να περάσει την όποια γραφειοκρατία.

Τιμή ανά διανυκτέρευση τα 80 ευρώ

Το πλαφόν των 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση έχει ως σκοπό να επωφεληθούν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν στόχο να κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία που έχουν κόστος 200 ή 300 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αφού ο σκοπός είναι να ενισχυθούν κυρίως τα νοικοκυριά που δεν θα είχαν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

Σημείωσε ότι τα 80 ευρώ αφορά την συνολική τιμή που θα εισπράξει το ξενοδοχείο ή κατάλυμα ενώ ο πολίτης θα πληρώσει 52 ευρώ ανά διανυκτέρευση ενώ σημείωσε ότι υπάρχει επίσης πρόνοια για τρία βράδια ελάχιστης διαμονής.

Θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις καταλύματα που θα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι έχει ήδη επιδειχθεί ενδιαφέρον από πολλά καταλύματα από όλες τις πόλεις και όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν καταλύματα και στα παραθαλάσσια, στις παραλιακές πόλεις αλλά και στην ενδοχώρα και στα ορεινά που θα περιλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »