Ανδρέας Πασιουρτίδης

Πασιουρτίδης: Eρώτηση για τα προβλήματα στη διανομή και στις παραδόσεις του Ταχυδρομείου

Σε ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Παρακαλούμε όπως ερωτηθεί ο αρμόδιος υπουργός και ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με:

  1. τη σύμβαση παραχώρησης ταχυδρομικών υπηρεσιών στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και
  2. τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν στη διανομή και στις παραδόσεις.»

Απάντηση Υπουργού:

Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχα από το αρμόδιο Τμήμα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

  • Σύμβαση παραχώρησης ταχυδρομικών υπηρεσιών στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου:

Οι συμβάσεις μεταφοράς ταχυδρομείου εντός της Κύπρου κατακυρώθηκαν μετά από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΤΥ. 2/21 μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Δημόσιων Συμβάσεων. Οι συμβάσεις κατακυρώθηκαν, ανά δρομολόγιο, στον προσφέροντα που πληρούσε όλους τους όρους του διαγωνισμού και πρόσφερε την πιο χαμηλή τιμή.

  • Προβλήματα στη διανομή και στις παραδόσεις:

Την 1η Ιανουαρίου, 2021, που ήταν και η πρώτη μέρα έναρξης των νέων συμβάσεων, ο ανάδοχος, λόγω κακής εκτίμησης του όγκου που έπρεπε να διανείμει/μεταφέρει, χρησιμοποίησε όχημα με μικρή χωρητικότητα και χρειάστηκε να εκτελέσει και δεύτερο δρομολόγιο την ίδια μέρα σε αριθμό Κοινοτήτων/Ταχυδρομικών Γραφείων για να μεταφέρει όλο το ταχυδρομείο. Ως εκ τούτου, υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην μεταφορά του ταχυδρομείου. Μετά από παραστάσεις του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Λειτουργού Λάρνακας/Αμμοχώστου προς τον ανάδοχο το πρόβλημα επιλύθηκε άμεσα και μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί άλλα προβλήματα.»

Σχετικά νέα

X
Translate »