Εκπαίδευση

Παγκύπριες εξετάσεις: Οι λόγοι αντίδρασης των μαθητών

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Γιατί συνεχίζουν να ζητούν περισσότερο χρόνο παρά τις διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας

Νέα κόντρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Παγκύπρια Συντονιστική επιτροπή μαθητών, μετά την επιστολή που απέστειλαν οι οργανωμένοι μαθητές προς το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τη στενότητα χρόνου μεταξύ της λήξης των μαθητών και της έναρξης των παγκύπριων εξετάσεων.

Μιλώντας στην Offsite ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου, σημείωσε ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να δεχτούν να θυματοποιηθούν οι μαθητές λόγω των κακών χειρισμών που προηγήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Γεωργίου οι ίδιοι ως μαθητές διεκδικούν περισσότερες μέρες, όχι γιατί θα διαβάσουν εκείνες τις ημέρες, αλλά για να προχωρήσουν σε γενική επανάληψη όλης της διδακτέας ύλης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η επανάληψη αυτή μπορεί να γίνει μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας στην παρουσία και των εκπαιδευτικών τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς, σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου λόγω ακριβώς του κακού προγραμματισμού, δεν αρκει ο χρόνος για να καλυφθεί η υπέρογκη ύλη και έτσι δεν μένει ο απαιτούμενος χρόνος για επανάληψη.

 

 

Φοβούνται τις απουσίες;

Ένα άλλο σημείο που φέρνει αντίδραση στους μαθητές είναι και το γεγονός ότι ουσιαστικά κλείνουν τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα ξεκινούν εξετάσεις είναι το θέμα των απουσιών, καθώς είναι αρκετοί που θα επιλέξουν να μην πάνε σχολείο την τελευταία εβδομάδα προτιμώντας την ατομική προετοιμασία είτε το σπίτι είτε ακόμα και μέσα από φροντιστήρια.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν μαθητές στον ιστοσελίδα μας σε αυτό το κομμάτι παρατηρούνται διακρίσεις καθώς υπάρχουν σχολεία που παίρνουν απουσίες οι μαθητές ενώ υπάρχουν και αυτά που οι εκπαιδευτικοί δεν προχωρούν σε απουσίες.

Τέλος όπως σημειώνουν ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε με το ρίσκο να πάρουν απουσία λόγω του γεγονότος, ότι μέχρι και τις τελευταίες μέρες τρέχουν να καλύψουν ύλη η οποία είναι στις Παγκύπριες εξετάσεις.

 

 

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Όπως σημείωσαν στην Offsite πηγές από το υπουργείο Παιδείας η απόφαση για λήξη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών, στις 17/5/2019, λήφθηκε με γνώμονα την αποφυγή απώλειας διδακτικού χρόνου και την ομαλή λειτουργία των σχολείων κατά την εξεταστική περίοδο.

Μάλιστα όπως τονίζεται  ο προγραμματισμός αυτός  εφαρμόζεται από το 2006, με στόχο  την προετοιμασία των μαθητών, μέσα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »