Υγεία

«Όχι» στη χρήση testers στα καταστήματα καλλυντικών από Φαρμακευτικές Υπηρεσίες λόγω covid-19

Σύσταση Φαρμακευτικών Υπηρεσιών αναφορικά με τη χρήση Δοκιμαστικών Συσκευασιών Καλλυντικών Προϊόντων (Testers) – Ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, ο Τομέας Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή σε όλα τα υποστατικά πώλησης καλλυντικών προϊόντων αλλά και στους καταναλωτές σχετικά με τα πιο κάτω:

• Για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, συστήνεται όπως δεν γίνεται χρήση δοκιμαστικών συσκευασιών (testers) στα διάφορα σημεία πώλησης καλλυντικών προϊόντων. Μπορεί να επιτρέπεται ωστόσο η παροχή δειγμάτων μίας χρήσης (free samples) προς τους καταναλωτές για δοκιμή των καλλυντικών προϊόντων.
• Αναφορικά με τα προϊόντα μακιγιάζ, γίνεται εισήγηση όπως στα διάφορα σημεία πώλησης υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά καρτελάκια, στα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τα χρώματα των ειδών μακιγιάζ τυπωμένα.
• Αναφορικά με τα αρώματα, συστήνεται όπως γίνεται δοκιμή τους από τους καταναλωτές, μόνο με τη χρήση ειδικών χάρτινων λωρίδων που συνήθως είναι διαθέσιμες στα διάφορα σημεία πώλησης και όχι με κατευθείαν εφαρμογή τους στο δέρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.

Σχετικά νέα

X
Translate »