Όμορφα της Πόλης

Ο 13χρονος Ιάκωβος παρέα με την σανίδα του καθαρίζει παραλίες της πόλης μας (vid)

Ο 13χρονος Ιάκωβος ο οποίος ασχολείται με τον πρωταθλητισμό στα θαλάσσια αθλήματα παίρνει την σανίδα του και κάνει βόλτες σε παραλίες της πόλης μας και ταυτόχρονα τις καθαρίζει! Σε μια εποχή που οι έφηβοι είναι καρφωμένοι σε μια οθόνη ο Ιάκωβος Χριστοφίδης έρχεται να μας δείξει μια άλλη οπτική γωνία, διαφορετική, ανθρώπινη, συγκινητική.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ένα μπράβο για τον μικρό συμπολίτη μας φαντάζει πολύ λίγο.

Το βίντεο ανάρτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Μάριος Κουκουμάς, ο οποίος συγχαίρει τον 13χρονο για την πρωτοβουλία του.

«Να σας συστήσω τον Ιάκωβο.
Όταν λέμε ότι η ελπίδα βρίσκεται στους νέους κάπως έτσι το εννοούμε.
Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης είναι 13 χρόνων και κάνει πρωταθλητισμό στα θαλάσσια αθλήματα και συγκεκριμένα στο windsurfing. Στον ελεύθερο του χρόνο, “μαζεύει” μια σανίδα και επισκέπτεται παραλίες της Λάρνακας και της καθαρίζει. Μόνος του. Χωρίς παρέα. Χωρίς δημοσιότητα. Χωρίς να νοιώθει αναγκασμένος ή κοινωνικά πιεσμένος ή να το κάνει στα πλαίσια μια επικοινωνιακής δράσης. Έμαθε ο Ιάκωβος ότι είναι αμφίδρομη η σχέση μας με τον πλανήτη μας και ότι όσο ζει, θα ζούμε και αποφάσισε να δράσει. Εμείς πόσο “Ιάκωβος” μπορούμε να γίνουμε?»

Να σας συστήσω τον Ιάκωβο.Όταν λέμε ότι η ελπίδα βρίσκεται στους νέους κάπως έτσι το εννοούμε. Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης είναι 13 χρόνων και κάνει πρωταθλητισμό στα θαλάσσια αθλήματα και συγκεκριμένα στο windsurfing. Στον ελεύθερο του χρόνο, "μαζέυει" μια σανίδα και επισκέπτεται παραλίες της Λάρνακας και της καθαρίζει. Μόνος του. Χωρίς παρέα. Χωρίς δημοσιότητα. Χωρίς να νοιώθει αναγκασμένος ή κοινωνικά πιεσμένος ή να το κάνει στα πλάισια μια επικοινωνιακής δράσης. Έμαθε ο Ιακωβος ότι ειναι αμφίδρομη η σχέση μας με τον πλανήτη μας και ότι όσο ζει, θα ζούμε και αποφάσισε να δράσει. Εμείς πόσο "ιάκωβος" μπορούμε να γίνουμε?

Gepostet von Marios A. Koukoumas am Samstag, 30. März 2019

 

Σχετικά νέα

X
Translate »