Έχουμε θέμα

O Δημοτικός Κήπος της ντροπής

Γράφει το City Of Larnaka

Το θέμα του Δημοτικού Κήπου ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό αφού η κατάσταση του έφτασε στο απροχώρητο. Επτά μήνες μέτα την προκύρηξη των προσφορών από το Δήμο ,δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει πως η κατάσταση παραμένει η ίδια και ακόμη χειρότερα. Το City Of Larnaka ως γνωστόν λειτουργεί με μια πιο θετική προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν την πόλη μας (άλλωστε έτσι ξεκινήσαμε με το Η Λάρνακα Αλλάζει και μας αρέσει) όπως δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε το θέμα του Δημοτικού Κήπου με την υφιστάμενη του κατάσταση.

Βρεθήκαμε το Σάββατο στο χώρο για να δούμε από κοντά πως έχει η κατάσταση και πραγματικά νιώσαμε ντροπή γι’ αυτό που αντικρίσαμε. Σπασμένα παιχνίδια, επικίνδυνο έδαφος επενδυμένο με φθηνό πράσινο χαλί, επικίνδυνες παρατυπίες που μη κακό μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε μικρά παιδιά και μια αθλιότατη κατάσταση στα λυόμενα αποχωρητήρια είναι το σκηνικό που συνθέτει αυτήν τη στιγμή το Δημοτικό Κήπο της πόλης μας, ο οποίος υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι για την πόλη. Μια κατάσταση η οποία βεβαίως δεν τιμά κανέναν μας.

Το φωτογραφικό υλικό του City Of Larnaka μαρτυρεί όλη την πιο εικόνα που περιγράψαμε πιο πάνω.

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι η ανάπλαση του Δημοτικού κήπου ήταν στα έργα προτεραιότητας που ανακοινώθηκε από τον ΠτΔ όταν εξήγγειλε τα έργα και τα κονδύλια για την πόλη μας.

 

Σπασμένα παιχνίδια

image_1

 

Πεπαλαιωμένα παιχνίδια

image_3 image_4

 

Επικίνδυνα σημεία 

image_2 (1) image_3 (1) image_4 (1)

 

Άσχημη αισθητική του χώρου

image_1 (1) image_5 (1) image_5

image_4 (2)

 

Τριτοκοσμίκες καταστάσεις στα αποχωρητήρια τα οποία υποτίθεται είναι και για μικρά παιδιά

image_4 (3)

image_5 (2)

image_1 (3) image_2 (3) image_3 (3)

 

Στα θετικά καταγράφονται κάποια καινούργια παιχνίδια και ένας χώρος πρασίνου που είναι σε άριστη κατάσταση 

image_1 (2) image_2 (2) image_3 (2)

 

Το πάρκο πίσω από τον Άγιο Γεώργιο τον Κόντο,  πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και στο μέλλον να δούμε και άλλους παρόμοιους χώρους για παιδιά.

Σχετικά νέα

X
Translate »