Τουρισμός

Να κλείσουμε ταξίδι για το καλοκαίρι και που; Ειδικοί απαντούν

Πηγή: offsite.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ποια η εκτίμηση των επιδημιολόγων για την κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι / Θα επιλέξουν εξωτερικό ή εγχώριες διακοπές οι Κύπριοι; Τι δηλώνει στην Offsite ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την 9η Μαρτίου από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας. Την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση «ξεκλειδώματος»οι σκέψεις των ειδικών εστιάζονται στους εμβολιασμούς αλλά και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που προκαλούν πονοκέφαλο.

Υπό κανονικές συνθήκες τέτοια εποχή οι Κύπριοι θα ξεκινούσαν να προετοιμάζουν τις διακοπές τους για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο η πανδημία φαίνεται να ότι βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις.

Η Offsite επικοινώνησε με τον δρ Πέτρο Καραγιάννη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να προβλέψει τι θα γίνει και τι θα αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα ο δρ Καραγιάννης ανέφερε πως οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τις επικαιροποιημένες κατατάξεις των χωρών από τον ECDC.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς από τώρα πώς θα είναι η κατάσταση της κάθε χώρες το καλοκαίρι. Θεωρώ πως με την εμβολιαστική κάλυψη αν αυξηθούν οι δόσεις, θα μπορεί κάποιος τον Απρίλιο να ξεκινήσει να σκέφτεται για πιθανούς προορισμούς που θα είναι ασφαλείς για να επισκεφθεί». 

Παράλληλα ο δρ Καραγιάννης τόνισε πως εάν ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε θα είναι ακόμη πιο ασφαλές για τον ίδιο εάν επιθυμεί να ταξιδέψει.

 

«Ριψοκίνδυνο να κλείσουμε από τώρα διακοπές»

Απόφαση η οποία είναι ρίσκο τη δεδομένη στιγμή, χαρακτήρισε τον ενδεχόμενο Κύπριοι πολίτες να κλείσουν εισιτήρια για το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές ο Επιδημιολόγος δρ Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στην Offsite ο δρ Βωνιάτης ανέφερε πως «προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει και να καταλήξει κάποιος για το πού θα πάει διακοπές το καλοκαίρι γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο γενικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες». 

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεταλλάξεις οι οποίες «βασανίζουν» τους ειδικούς. «Ένα άλλο σημαντικό θέμα που μας απασχολεί είναι το εάν θα έχουμε άλλες νέες μεταλλάξεις, και είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε τώρα. Όσο εμβολιάζουμε πολίτες, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε να προλάβουμε νέες μεταλλάξεις».

Θα επιλέξουν εξωτερικό για τις διακοπές οι Κύπριοι, εκτιμούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Την εκτίμηση πως οι Κύπριοι θα επιλέξουν το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές εξέφρασε ο Βασίλης Σταματάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. 

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο κ. Σταματάρης ανέφερε πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν τα τελικά πρωτόκολλα και τις κατηγοριοποιήσεις των χωρών για να ξεκινήσουν σιγά σιγά να γίνονται κρατήσεις.

«Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται στην κόκκινη κατηγορία. Ο κόσμος περιμένει πρώτα να δει το τι θα ισχύει σε κάθε χώρα και μετά να προχωρήσει σε κρατήσεις». 

Παράλληλα σημείωσε πως «από την 1η Μαρτίου που επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια, επανέρχονται οι δρομολογημένες πτήσεις και διάφορα άλλα συγκεκριμένα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να ταξιδέψει, θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να γίνονται κρατήσεις».

Για να προσθέσει πως η κίνηση στις κρατήσεις τη δεδομένη στιγμή είναι αμελητέα. 

«Η μεγαλύτερη προσοχή όλων στρέφεται στο να γίνει η Κύπρος ένας ασφαλής προορισμός και να ξεκινήσει ο εισερχόμενος τουρισμός και ακολούθως εμείς θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας για τα ταξίδια του εξωτερικού», ανέφερε καταληκτικά.

Σχετικά νέα

X
Translate »