Γενικά

Μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία

Εβδομήντα σχεδόν χρόνια από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και οι Ευρωπαίοι πολίτες ακόμη χρειάζονται έναν ισχυρότερο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και έναν πιο ενεργό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων.

Για να προστατευθεί η δημοκρατία μας από εξωτερικές παρεμβάσεις, είναι αναγκαία μια κοινή προσέγγιση και κοινά πρότυπα για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η παραπληροφόρηση και τα μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο.

Η Επιτροπή θα ενισχύσει τη συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη φωνή των πολιτών, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή της σε όλα τα στάδια των διεθνών διαπραγματεύσεων, καθώς και τη διαφάνεια και την ακεραιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νομοθετικής διαδικασίας.

Το μέλλον της Ευρώπης περνάει υποχρεωτικά από μια μεγάλη αλλαγή, όπου η δημοκρατική λειτουργία θα αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εξελικτική πορεία του ενοποιητικού εγχειρήματος.

Όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σπινέλι Γκρουπ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης «Στο σημερινό, εξαιρετικά δυσμενές, διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης χρειάζεται μια νέα ώθηση».

 

Πηγή: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

http://eudirectlarnaca.eu

Πλατεία Βασιλέως Παύλου

Τηλ.: 24620993

Σχετικά νέα

X
Translate »