Έχουμε θέμα

Μαέστρος φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακος: Πλήρης απαξίωση προς τους ΠΑΝΤΕΣ

H χθεσινή ακύρωση (μετά από απόφαση του Μητροπολίτη) της τελευταίας στιγμής της λιτάνευσης του των Οστών και της Εικόνας το Αγίου Λαζάρου δεν άρεσε καθόλου στο πλήθος πιστών που έσπευσαν στο Ναό του Αγίου για την καθιερωμένη περιφορά στο κέντρο της πόλης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Η περιφορά αποτελεί πλεόν κάτι το ιδιαίτερο για την πόλη μας και σίγουρα η υπόνοια ότι θα βρέξει δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την ακύρωση της. Κάτι ανάλογο έγινε και την ημέρα των Φώτων όπου για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε η πομπή και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα.

Ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρνακος κ. Ανδρέας Ανδρεόυ ξεσπάθωσε για τη χθεσινή απόφαση μέσα από σχετική του ανάρτηση η οποία αναφέρει:

Δόξα τω Θεώ, το ζήσαμε και αυτό. Σάββατο του Λαζάρου χτες. Η μεγάλη γιορτή της Λάρνακας, αφού ο Άγιος Λάζαρος είναι ο πολιούχος μας Άγιος. Κόσμος χιλιάδες να περιμένει την πομπή. Σώματα που συνοδεύουν, παραδοσιακά την πομπή, παραταγμένα. Η αστυνομία με τα δίκυκλα και το αυτοκίνητο σε ετοιμότητα όπως βέβαια και η 65μελής Φιλαρμονική του Δήμου (όλοι εθελοντές και κανείς αμειβόμενος !!!). Ο καιρός όντως «ύποπτος» αλλά όλοι διαβεβαιώνουν ότι η λιτανεία θα γίνει. Αντηχούν οι καμπάνες σημάδι ότι βγαίνουμε για την λιτανεία. Περιμένουμε …… περιμένουμε…..περιμένουμε. Σε στάση ετοιμότητας και περιμένουμε….. και περιμένουμε, οπόταν φτάνει από τον κόσμο η ενημέρωση ότι. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η λιτάνευση στους δρόμους της πόλης και ήδη έγινε απλά, γύρο από τον ναό. Απόφαση της τελευταίας στιγμή. Καμιά προηγούμενη ενημέρωση ΚΑΝΕΝΟΣ. Πλήρης απαξίωση προς τους ΠΑΝΤΕΣ. Σε στάση λοιπόν όπως είμασταν και κατά παράκληση του κόσμου παίξαμε ένα εμβατήριο και φύγαμε. Να πούμε και του χρόνου????? Θα δούμε !!!!

Gepostet von Andreas Andreou am Sonntag, 21. April 2019

Σχετικά νέα

X
Translate »