Οικονομία

Λιμάνι – Μαρίνα: Η νέα εποχή για τη Λάρνακα ξεκινά από σήμερα

Πηγή: dialogos.com.cy


Νέα εποχή για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας αλλά και την πόλη ευρύτερα ξημερώνει σήμερα, αφού οι δύο χώροι πέρασαν και επίσημα στα χέρια της κοινοπραξίας που θα υλοποιήσει την ενιαία ανάπτυξη. 

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου η εταιρεία παρέλαβε τα κλειδιά του λιμανιού και της μαρίνας από την Αρχή Λιμένων και το Υφυπουργείο Τουρισμού αντίστοιχα και από σήμερα τόσο οι λιμενικοί όσο και οι χερσαίοι χώροι βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Kition. Συμβολικά, από σήμερα αλλάζουν οι ενημερωτικές πινακίδες και θα κυματίζει η σημαία της κοινοπραξίας στους χώρους στους οποίους αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Επισήμως, τα κλειδιά θα παραδοθούν από το κράτος στους επενδυτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε τελετή στις 8 Απριλίου.

Στα διαδικαστικά της μετάβασης από το δημόσιο προς τον ιδιώτη, εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι νέοι Κανονισμοί που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίοι αναφέρονται ως οι περί Ρυθμίσεως της Μαρίνας Λάρνακας (Καταβλητέα Δικαιώματα) (Καταργητικοί) Κανονισμοί του 2022, με τους οποίους καταργούνται οι Κανονισμοί του 2009. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, η πρώτη φάση του έργου θα ξεκινήσει με την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων στη μαρίνα για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών.

Πράσινο, μεγάλα πεζοδρόμια και νέος φωτισμός αποτελούν μερικές από τις άμεσες αλλαγές στη μαρίνα Λάρνακας, ενώ μια σύγχρονη εικόνα θα έχει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kition, και η παλιά αποβάθρα, η οποία θα αποκτήσει 4 κιόσκια πάνω στο νερό.

 

Το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων θα μετατραπεί σε μουσείο φωτογραφίας, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο παλιός γερανός, ο οποίος θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της ιστορικής αποβάθρας.

 

Ειδικός φωτισμός και όμορφα παγκάκια θα συμπληρώνουν το έργο ανάπλασης, ενώ παράλληλα με τη νέα μαρίνα θα μεγαλώσει και ο κυματοθραύστης και θα δημιουργηθούν τεχνητοί ύφαλοι.

Σχετικά νέα

X
Translate »