Έχουμε θέμα

Λεύκαρα: Βρήκε τον πατέρα του μέσα στα αίματα, ήρθε ασθενοφόρο μετά από δύο ώρες

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την ανάγκη βελτίωσης του συντονισμού μεταξύ Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Αστυνομίας Κύπρου και γιατρών επισημαίνει ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, με αφορμή την καταγγελία 41χρονου πολίτη ότι εντόπισε χτυπημένο και αναίσθητο τον 73χρονο πατέρα του στο σπίτι του στα Λεύκαρα και κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στη σκηνή μετά από δύο ώρες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κύριος Σοφοκλέους είπε ότι στη σκηνή του τραγικού γεγονότος μετέβη και ο ίδιος και διαπίστωσε την παρουσία Αστυνομικών.

Μετά από επικοινωνία που είχε με αρμόδιους φορείς μάλιστα, ενημερώθηκε ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ακολούθησε την προβλεπόμενη και νόμιμη διαδικασία, αφού πρώτα οι Αρχές έπρεπε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αναφορικά με το θάνατο του άντρα.

“Ο άνθρωπος ήταν πεθαμένος και μέσα στα αίματα, αφού φαίνεται ότι έπεσε και χτύπησε ενώ ήταν μόνος στο σπίτι του, ήταν μοναχικός.”

Ο Δήμαρχος Λευκάρων εξέφρασε πλήρη κατανόηση στην αντίδραση του νεαρού γιου που κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό, αφού αντίκρισε ματωμένο και νεκρό τον πατέρα του. Ωστόσο υπέδειξε ότι ευθύνη του ιδίου είναι “χωρίς υπερβολές και επίρριψη ευθυνών” να εξεταστεί ενδεχόμενη καθυστέρηση ασθενοφόρων για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

“Χρειάζεται στελέχωση το αγροτικό ιατρικό κέντρο και έστειλα επιστολή, είχα και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ότι στο Κέντρο υπάρχει η δυνατότητα να παραδοθεί για την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας για φιλοξενία ηλικιωμένων και όχι μόνο, στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη λειτουργεί το Κέντρο εδώ και χρόνια και έχουμε προσλάβει προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες τους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα να έρθει το Υπουργείο για να τους παραδώσουμε το Κέντρο εν είδει συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές.”

Ο κύριος Σοφοκλέους τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει την ευκαιρία να “εκμεταλλευτεί” στο συγκεκριμένο Κέντρο, διορίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές και τοποθετώντας ασθενοφόρο, προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες για καθυστερήσεις.

“Εδώ υπάρχει προσκλήση γραπτή δική μου και δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι θα επισκεφτεί τον χώρο.”

Σχετικά νέα

X
Translate »