Breaking News

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Καλωσορίζουμε τη Γιώτα Σκιτίνη στην ομάδα των αρθρογράφων μας

Το City of Larnaka.com συνεχίζει να δίνει βήμα σε ανθρώπους της πόλης οι οποίοι θέλουν να εκφραστούν μέσα από άρθρα που αφορούν κοινωνικά, επιχειρηματικά και γενικής φύσεως θέματα. Στόχος μας, ως τοπικό μέσο, μέσα από την στήλη της αρθρογραφίας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να εκμεταλλευτούν το δίκτυο μας, όμως παράλληλα να προσδόσουν αξία και στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

 

Σήμερα το City of Larnaka.com  καλωσορίζει την κ. Γιώτα Σκιτίνη την οποία και γνωρίζουμε πιο κάτω

Σύντομο βιογραφικό

Η Γιώτα Σκιτίνη κατάγεται από την επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ζει και εργάζεται στη Λάρνακα τα τελευταία 20 χρόνια. Από μικρή ηλικία συμμετέχει ενεργά στον τομέα του τουρισμού, αποκτώντας εργασιακή εμπειρία σε διάφορα τμήματα της οικογενειακής επιχείρησης (τουριστικό γραφείο), ενώ ακολουθεί σπουδές στην Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει Business Administration στο Kimon College, BA Hons in Tourism Business Management και Ισπανικά στο Birmingham University, Ρωσικά στο Pushkin University και είναι κάτοχος του διεθνούς διπλώματος IATA. Από το 2009 είναι ιδρύτρια και γενική διευθύντρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου Tecoma Services Limited, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα εισερχόμενου τουρισμού και παρεμφερή υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ειδικεύεται στον αθλητικό, θρησκευτικό, ιατρικό, τουρισμό υγείας και ευεξίας. Έχει αναλάβει τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, αθλητικών και άλλων θεματικών γεγονότων και εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του διοικητικού συμβούλιου Φορέα Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και πρώην Δ.Σ. του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς μετέχει στα κοινά τοπικών συμβουλίων και επιτροπών. Έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία στον τομέα, το 2019 αποφασίζει να διευρύνει περεταίρω τις γνώσεις και εμπειρίες της συνεχίζοντας σπουδές στον κλάδο MA Internship in International Tourism, Hospitality and Events Management του πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

May be an image of 2 people and people smiling

Λίγα λόγια από την κ. Γιώτα Σκιτίνη

Απασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα τουρισμού και υπηρεσιών εδώ και 20 χρόνια, επάγγελμα, που λόγω της πανδημίας, έχει – έτσι απλά – παύσει, ανατρέποντας ολοκληρωτικά την κανονικότητα μας, αναστέλλοντας την προσφορά των υπηρεσιών μας, μαζί με όλα όσα αδιάρρηκτα συνδέονται με την βιωσιμότητα μας. Τα μέσα που διαθέτουμε για να ανταπεξέλθουμε είναι ανύπαρκτα, η φωνή μας αδύναμη, οι δυνατότητες μας περιορισμένες και τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης στάλες στον ωκεανό, κι αυτές με πολύ κόπο.

Σε αντίθεση με άλλους τομείς, είναι γεγονός ότι ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες οικονομικές πηγές της χώρας μας. Εντούτοις, κανένας δεν σε θέση να γνωρίζει ποιο θα είναι το τέλος αυτού του εφιάλτη και σε ποια δυσμενή κατάσταση θα βρει τον κάθε επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα, το προσωπικό και την οικογένεια του. Εκτός από το ‘πως’ και ‘αν’ θα ανταπεξέλθουμε οικονομικά, αφού μετρούμε μόνο ζημιές για σχεδόν ένα χρόνο, είναι και το ‘πόσο’ καιρό θα επηρεάζει ακόμα άμεσα τον τομέα μας αυτή η εξέλιξη. Πότε και με ποια νέα δεδομένα θα πρέπει να αρχίσουμε ξανά και πόση προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.

Παρά το αμφίβολο μέλλον, προβληματισμό, αγωνία και φόβο, οι αντοχές μας έχουν δοκιμαστεί ξανά στην πρόσφατη ιστορία και αρκετοί καταφέραμε να ισορροπήσουμε επιτυχώς. Τουλάχιστον, μπορούμε και πρέπει, να κρατήσουμε μια αξιοπρεπή και επαγγελματική θέση, διαφυλάσσοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία, έχοντας θετική στάση και προοπτική.

Σχετικά νέα

X
Translate »