Έχουμε θέμα

Κακοκαιρία: 125 κλήσεις στην Πυροσβεστική, χάος στη Λάρνακα κι η επόμενη μέρα – Δηλώσεις Βύρα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε 125 κλήσεις ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της κακοκαιρίας, με μέλη της δύναμης να επεμβαίνουν και να παρέχουν βοήθεια σε 104 περιπτώσεις.

Επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν η Λάρνακα, καθώς οι 70 από τις 125 κλήσεις προήλθαν από την επαρχία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, οι κλήσεις αφορούσαν σε αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υποστατικά, ανοίγματα φρεατίων ομβρίων υδάτων, ρυμουλκήσεις οχημάτων, αλλά και διάσωση ατόμων, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά του.

Επί ποδός βρέθηκαν 7 συνεργεία της Πυροσβεστικής και 2 συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας.

 

Εξάλλου, μιλώντας για τα ακραία φαινόμενα που σημειώθηκαν στην επαρχία, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι παρόλο που τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν ξοδευτεί άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα στην περιοχή Σωτήρος, εντούτοις λόγω των αρχαιοτήτων στο Αρχαίο Κίτιον, παρατηρείται μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων.

Χθες, είπε, αντλήθηκαν 250 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Για να μπορεί να κατασκευαστεί το δίκτυο ομβρίων υδάτων, σημείωσε, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διερεύνηση για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις πλημμύρες του 2014 και του 2016, για υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, ωστόσο, στο θέμα αυτό παρατηρείται καθυστέρηση.

Το έργο, κατέληξε, ανατέθηκε σε εταιρεία, η οποία θα αρχίσει την υλοποίηση μετά το τέλος της διερεύνησης για εντοπισμό αρχαιοτήτων.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα;

Στο μέτωπο του καιρού, η σημερινή μέρα αναμένεται πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες, αν και σταδιακά θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από την κανονική για την εποχή.

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές βροχές ξεπέρασαν το 100% της βροχόπτωσης που αναμενόταν για τον Οκτώβριο.

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »