Εκπαίδευση

Ημέρα Γνωριμίας διοργάνωσε το Youth Makerspace Larnaka το προηγούμενο Σάββατο

Στις 13 Ιουλίου, το Youth Makerspace, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον καινοτόμο εξοπλισμό του προγράμματος αλλά και να λάβει μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Κατά τη διάρκεια του Οpen Day, το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τον χώρο και να έρθει σε επαφή με τον τεχνολογικό εξοπλισμό του. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πρακτικά διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια για καινοτόμες τεχνολογίες  από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, δόθηκε η ευκαιρία για δικτύωση των εκπαιδευτών μαζί με το κοινό, διευρύνοντας έτσι την κοινότητα του Youth Makerspace Larnaka, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική γνωριμία του κοινού με τον χώρο, καθώς και την καλλιέργεια χρήσιμων δεξιοτήτων δημιουργικότητας.

Σημειώνεται ότι, τo Youth Makerspace Larnaka λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των Makerspaces, τα οποία αναπτύσσονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα ή κοινότητες στο εξωτερικό, παρέχοντας πρόσβαση στους νέους σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες που παρέχει το Youth Makerspace Larnaka, αποτελούν βασικό παράγοντα εξέλιξης για τους τομείς της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας, της Τέχνης, του Σχεδιασμού, των Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Διαδραστικών Τεχνολογιών, της Μηχανοποίησης και Κατασκευής, αλλά και της Εκπαίδευσης.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »