Έχουμε θέμα

Φρικτό θέαμα στην Αλυκή της Λάρνακας-Βρέθηκαν νεκρά φλαμίνγκο (pics)

Σοκαριστικές εικόνες από νεκρά και μισοπεθαμένα φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας κάνουν από το πρωί του Σαββάτου,  το γύρο του διαδικτύου. 
Σε δημοσίευση του πολίτης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει πως τα φλαμίνγκο εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Αλυκή Λάρνακας.
Το philenews επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του Δήμου Λάρνακας ο οποίος ανέφερε πως η κατάσταση των εκατοντάδων φλαμίνγκο που τελούν το χειμώνα τους στις αλυκές της πόλης δεν είναι ανησυχητική. Ωστόσο σημείωσε ότι τον τελευταίο μήνα εντοπίστηκαν τρία διαφορετικά περιστατικά νεκρών φλαμίνγκο τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται ο θάνατος τους να προήλθε από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες.
Τα νεκρά φλαμίνγκο παραλήφθηκαν και στάλθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους.
Καταλήγοντας, ο λειτουργός του Δήμου Λάρνακας ανέφερε ότι, εαν υπήρχαν αναφορές για καθημερινά φαινόμενα νεκρά φλαμίνγκο ο Δήμος ήδη θα είχε ήδη κινητοποιηθεί. (philenews.com)

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από πολίτη που αναφέρει πως εντόπισε νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Όπως αναφέρει η κα. Έφη Ξάνθου στην ανάρτηση της που συνοδεύει τις τραγικές φωτογραφίες: «Κάτι τραγικό έχει συμβεί στην Αλυκή της Λάρνακας. Έχουν εντοπιστεί μεγάλος αριθμός νεκρων φλαμίνγκο. Πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η εγκληματική ενέργεια (και αμέλεια) που προκάλεσε τον θάνατο τους!»

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, απάντησε με προσωπικό του μήνυμα πως «δόθηκαν ήδη οδηγίες για πλήρη διερεύνηση» του ζητήματος.

γρφαεδαςδα

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »