Γενικά

Δήλωση Βύρα για τα 20 νεκρά φλαμίνγκο – Ποια τα πιθανά αίτια του θανάτου τους

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την ανεύρεση νεκρών φλαμίνγκο στην περιοχή αλυκής ο δήμαρχος Λάρνακας κος Ανδρέας Βύρας με σχετική ανάρτηση του ενημερώνει για το θέμα:

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όσο αφορά το θέμα με τα νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας έχω επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Θύρας κ Παντελή Χατζηγερου και μου έχει αναφέρει ότι έχουν ανευρεθεί περίπου 20 νεκρά φλαμίνγκο σήμερα το πρωί!

Ο λόγος όπως μου έχει αναφέρει είναι ότι τα φλαμίνγκο αυτά είτε από σκαγια υπολείμματα από το παλιό σκοπευτήριο είτε από σκάγια που βρισκόταν στις Λίμνες από που προέρχονταν και σε συνδυασμό από το υπερβολικό κρύο που επικρατούσε τις δύο τελευταίες νύκτες δεν έχουν αντέξει! Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρός αριθμός φλαμίνγκο από τις χιλιάδες που επισκέπτονται την Αλυκή της Λάρνακας κάθε χρόνο πεθαίνουν από τον ίδιο λόγο. 

Όπως έχει αναφερθεί από τους αρμόδιους όταν πριν αρκετά χρόνια είχε μετακινηθεί το σκοπευτήριο από την Αλυκή έχει γίνει μεγάλος καθαρισμός της Αλυκή από τα σκάγια! Ως Δήμος θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να χρειάζεται επιπρόσθετος καθαρισμός της Αλυκή από τα σκάγια έτσι ώστε ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός νεκρών φλαμίνγκο κάθε χρόνο να αποφεύγεται!

 

Προηγούμενη ενημέρωση

Φρικτό θέαμα στην Αλυκή της Λάρνακας-Βρέθηκαν νεκρά φλαμίνγκο (pics)

Σχετικά νέα

X
Translate »