Έχουμε θέμα

Εξορύξεις στην ΑΟΖ, αποθήκευση στην Αραδίππου

Πηγή: inbusiness.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Έγκριση για ανέγερση δύο υποστατικών στην Αραδίππου, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως αποθηκευτικοί χώροι για εξυπηρέτηση εταιρειών παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου, έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί από την εταιρεία GEISEL LTD, η οποία εμπλέκεται ενεργά στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις πετρελαϊκές εταιρείες εμπλεκόμενες στις ερευνητικές και εξορυκτικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά, παράλληλα και στη βιομηχανία ανάπτυξης της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Κύπρο.

Η χρήση των υποστατικών

Όπως αναφέρεται στη σχετική γνωμάτευση, η συντήρηση και η επιδιόρθωση εξοπλισμού των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου, καθώς και άλλες διεργασίες που παράγουν απόβλητα, θα διεξάγονται στο υφιστάμενο εργοστασιακό κτήριο της GEISEL LTD, ή σε άλλο αδειοδοτημένο υποστατικό.

Στα δύο υποστατικά δε θα διεξάγεται καμία χημική διεργασία ή ανάμειξη, δεν θα υπάρχουν απόβλητα χαρακτηρισμένα από την κυπριακή νομοθεσία ως επικίνδυνα, και δεν θα υπάρχουν ραδιενεργά ή εκρηκτικά υλικά.

Ο αποθηκευτικός χώρος θα έχει αποκλειστική χρήση ως αποθήκη καθαρού εξοπλισμού και αδρανών οικοδομικών υλικών (π.χ. τσιμέντου και μπετονίτη). Τα υλικά θα αποθηκεύονται επί προσωρινής βάσης μέχρι την αποστολή τους προς τους πελάτες (π.χ. πλατφόρμα γεωτρήσεων).

Στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου

Οι αποθήκες θα ανεγερθούν σε βιομηχανικά οικόπεδα εντός της βιομηχανικής περιοχής Αραδίππου. Στο περιβάλλοντα χώρο του έργου δραστηριοποιούνται ανάλογες μονάδες καθώς και μονάδες βιομηχανικής δραστηριότητας επιπέδου Β.

Το πρώτο υποστατικό θα ανεγερθεί σε βιομηχανικό οικόπεδο εμβαδού 15.686 τ.μ. και το κτήριο θα είναι εμβαδού 8.370 τ.μ. Στην οροφή του θα υπάρχει εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1.5 MW.

Το δεύτερο υποστατικό θα ανεγερθεί σε βιομηχανικό οικόπεδο εμβαδού 11.700 τ.μ. και το κτήριο θα είναι εμβαδού 7.376 τ.μ. Στην οροφή του θα υπάρχει εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1.0 MW.

Σημειώνεται ότι, σε γειτονικό τεμάχιο της εταιρείας υπάρχει σε λειτουργία υποστατικό το οποίο διαθέτει προδιαγραφές για εργασίες σχετικές με έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σχετικά νέα

X
Translate »