Αναπτυξιακά Έργα

Έρχεται άρωμα Ευρώπης στη Λάρνακα

Αρχή με ανάπλαση του Παττίχειου Πάρκου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Προσφορές τον Σεπτέμβριο για το πρώτο από τα δέκα νέα έργα στη Λάρνακα

Με την ανάπλαση του Παττίχειου Πάρκου θα ξεκινήσει τη δεύτερη φουρνιά έργων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία ο Δήμος Λάρνακας. Πρόκειται για δέκα νέα έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν από τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα τον περασμένο Φεβρουάριο και το πρώτο από αυτά έχει ήδη ωριμάσει και είναι σχεδόν έτοιμο για προκήρυξη προσφορών. Αυτό αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα και το έργο θα ενταχθεί στις προτάσεις για χρηματοδότηση από τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σχέδια προβλέπουν αναβάθμιση του πάρκου γύρω από το ομώνυμο αμφιθέατρο με δημιουργία παιδότοπου, ενίσχυση του πρασίνου, δημιουργία αναψυκτηρίου, βελτίωση των πεζοδρόμων και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής.

Τα άλλα εννέα έργα, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης ώστε να είναι έτοιμα για υλοποίηση και άντληση των κονδυλίων από τη νέα επταετή προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα εξής:

  1. Αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων του συγκροτήματος Ζουχουρί και της Λαϊκής Γειτονιάς, ένα έργο που αποτελεί φυσική συνέχεια των δύο ευρωπαϊκών έργων της παρούσας περιόδου, μέσω των οποίων θα γίνει ανάπλαση του δρόμου της Κλεάνθη Καλογερά και διαμόρφωσή του για Α.Μ.Ε.Α., ενώ θα γίνει ανάπλαση της εσωτερικής αυλής του Ζουχουρί και αποκατάσταση των εσωτερικών όψεων.
  2. Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση Α.Μ.Ε.Α., έργο που αποτελεί συνέχεια του έργου της παρούσας περιόδου και αφορά τις οδούς Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέος και τις οδούς Νικολάου Ρώσσου και Κοσμά Λυσιώτη. Η πλατεία Βασιλέως Παύλου θα περιληφθεί στη μελέτη, ωστόσο η κατασκευή ενδεχομένως να τεθεί ως αντισταθμιστικό έργο της πολυώροφης ανάπτυξης «Κίτιον».
  3. Αναπαλαίωση της οικίας του Αστυνομικού Διευθυντή. Αποτελεί κρατική ιδιοκτησία που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο και η αναπαλαίωση της οικίας θα προσφέρει πολλές χρήσεις για τον Δήμο, αφού θεωρείται σημαντική η δυαδικότητα της οικοδομής με την κατοικία του Επάρχου.
  4. Διαμόρφωση του χώρου της κατοικίας του Επάρχου σε πάρκο, ώστε μαζί με την κατοικία του Αστυνομικού Διευθυντή να μετατραπούν σε πνεύμονα πρασίνου. Η περιοχή θα συνδεθεί με τον Δημοτικό Κήπο, ενώ μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας.
  5. Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λεωφόρου Αθηνών στην παραλία των Φοινικούδων με σχεδιασμό του μετώπου από τα όρια των κτιρίων μέχρι τη θάλασσα. Το έργο θα περιλαμβάνει το χώρο πυρόσβεσης, το χώρο εστίασης, τα πεζοδρόμια και την παραλία.
  6. Ανάπλαση των Πλατειών Αλκής και Ακρόπολης. Οι πλατείες είναι δύο όμορα κομβικά σημεία της πόλης εκτός της κεντρικής εμπορικής περιοχής και η αναβάθμισή τους θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση των περιοχών.
  7. Ανάπλαση της περιοχής περιμετρικά της Χρυσοπολίτισσας και σύνδεσή της με το αρχαίο Κίτιο. Οι εργασίες που θα γίνουν θα αναδείξουν τη συγκεκριμένη εκκλησία, που αποτελεί αρχαίο μνημείο, θα την ενώσουν με το αρχαίο Κίτιο και το αρχαίο λιμάνι και θα αναζωογονήσουν την περιβάλλουσα περιοχή.
  8. Δημιουργία πάρκων και άλλων χώρων συνάθροισης και ψυχαγωγίας στους προσφυγικούς συνοικισμούς με δημιουργία χώρων κοινωνικής, αθλητικής και πολιτιστικής συνάθροισης, όπως γήπεδα, αμφιθέατρα και πάρκα.
  9. Σύνδεση της Αλυκής με το αλιευτικό καταφύγιο που θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου, του εύρους της οπτικής φυγής (Ζώνη Δα) και την κατασκευή αερο-πεζογέφυρας που θα συνδέει τον χώρο παρά το πάρκο Πετράκη Κυπριανού με τον πεζόδρομο της Αλυκής.

Σχετικά νέα

X
Translate »